filmi çekilmesi gereken insanlar


  • tarihten bir kaç isim yazacağım başlık olacaktır.
    memlük devleti'nin kurucu kadrolarında yer alan, islam egemenliğine girdikten sonra, mısır'ı yöneten tek kadın olan şecerüddür. şu başlıkta hikayesini anlatmıştım. yaşamı film olsa; hürrem'e kösem'e çekilen diziler diz çöker tövbe ister. hürrem osmanlı'nın en güçlü döneminde; kösem ise hürrem'in ki kadar güçlü olmasa da osmanlı'ya dolaylı bir şekilde hükmetmişti. şecerüddür sultan ise; yıkılmak üzere olan eyyubiler ile yeni kurulan memlük devleti'nde borusunu öttürmüş, fiili şekilde devleti yönetmişti. alın size türk kadını.

    tomris hatun: iskit-saka'lara hükmetmiş kadın hükümdar. ahameniş'ler ile girip akıllıca devam ettirdiği mücadele, oğlunun kaybından sonra girdiği savaş ve kiros'tan intikamını alışı. büyük kadın, çok büyük kadın.


    çi-çi yabgu: konunun türkiye'deki en büyük uzmanı ahmet taşağıl hocamızın hayatını anlattığı videosu. kür şad, mukan, bilge kağan, mete vs de türk tarihinde filmi çekilebilecek karakterler fakat ben olsam bu büyük türk'ün hikayesini çekerdim.

    bellerophentes; şurada birazcık bahsettiğim mitolojik kahraman. tarkan, kara murat filmleri tadında bir hikayesi var. hakkındaki wiki maddesi

    sultan abdülaziz: yine şurada uzunca bahsettiğim, en sevdiğim osmanlı sultanı.

    safranbolulu cinci hoca: türkiye'nin rasputin'i.

    qarab turaman'ın hatırlatması üzerine düzeltme; tomris hatun'un filmi yapılmış. kaynak