amatör insan
-
annem öldü benim. babam başka bir kadınla evlendi. annem sağken de babam o kadınla görüşüyordu. sonumuz olacak arsızlık akrabam benim. uzaktan. değişik bir adamım ben. bir gün bir düğünde karşılaştık. tanıdığın tanımadığın herkese selam veriyorsun ya. ben hiç sevmem o işleri. iş olsun diye gittim zaten düğüne. abilerimle falan görüşürüz belki diye. istanbulda yaşıyor onlar. ben yaşamıyorum. çekildim bir kenara, dış görünüşlerine göre yargılamaya başladım milleti. severim böyle değişik şeyler yapmayı. dedim ya değişik bir adamım ben.
benden başka bir köşede yalnız başına sigara içen birisi daha vardı. sonumuz olacak arsızlıkmış. aramızda bir fark vardı ama. her geçen ona selam veriyordu. ya da o geçenlere selam veriyordu. tuhaf bir selamdı ama bu. tanıdığı birini görünce tebessüm beliren ve gözleri parlayan o adam, tanıdığı gittikten sonra nefretle bakıyordu etrafına. acaba dedim bana nasıl tepki verir. gitsem mi yanına gitmesem mi? biraz daha izlemeye karar verdim.
neden sonra gittim yanına, sanki çok iyi tanıyormuşum gibi selam verdim. aldı selamımı yeni bir sigara yakıyordu. bana da uzattı bir dal. çok içiyorsun dedim uzattığı sigarayı alırken. seviyorum dedi. bir garip söyledi ama bunu. ses etmedim. hiç konuşmuyordu benimle. başkası olsa hal hatır sorar. naptın okul nasıl gidiyor falan filan bissürü boş kelam ederdi. etmiyordu adam. iyice ilgimi çekmeye başlamıştı. sigarayı da bir değişik içiyordu. lan dedim gerçekten seviyor heralde.
İçmeye gittik düğün sonunda. Sadıç mı ne var ya. O götürdü. Beleş içkiyi asla hayır demezdim. Lan dedim inş. O da gelir. Gelmedi.
Bir duble kendime, bir duble gelmeyişine içtim. Tam kendime bir duble daha içecekken o da geldi, oturdu yanımıza. Bir selam verdi. Değişik içti rakıyı da. Konuşmamaya devam ediyordu bu sırada. Bir duble sek içiyor, bir duble su ile, bir duble şalgamla. O içtikçe ben de içtim. Bir süre sonra konuşmaya başladı. Sen neden hiç konuşmuyorsun diye sorduğum sorudan sonra. Yazıyorum ben dedi.
Ne yazıyorsun falan, alakam olmayan saçma sapan soruları sırf konuşsun diye sordum. Anlattı burayı. Buraya yazdıklarını. Birkaç tane yazdığını da okudu bana. Tabii ki hll krdşm çk gzl yzmşsn dedim. Harbiden güzel yazmıştı. Derdini güzel anlatıyordu. Ya da kafam güzel diye öyle geliyordu bana. En çok üç- beş üstte yazdığı entariyi beğendim ama.
Hani yanınızda yazısı güzel olan birisi bir şeyler yazdığında sizin de yazasınız gelir ya. Öyle oldum bende. Vaaay be ne güzelmiş dedim. Ben de gelebilir miyim? Ben de yazabilir miyim orada? Al dedi benim hesabım senin olsun. Adını değiştir ama. Ben de amatör insan yaptım adımı. Sırf yazdıklarına uysun diye.
Birçok şey yazmış, ama hiçbirini paylaşmamış. Kenarda köşe de duran şeyler. Bir kısmını direkt paylaştım sizinle gönder butonuna basarak, bir kısmında oynama yaptım.
Geçenlerde ulaştı bana sonumuz olacak arsızlık biraz fırça attı. Sonra da özür diledi. Aslında sonuna kadar haklı olmasına rağmen özür diledi. O özür diledikçe ben üste çıktım. Klasik kötü adam muhabbeti işte. Burada sert bir dille size yazdığım her şeyi daha önce kendime yazmıştım. Zaten pek beceremiyorum yazmayı.
Benim yaptığım hataları yapmayın diye yazdım çoğu şeyi. gereksizmiş ama, onu anladım.
Zamanında bir çok insandan değil, herkesten vazgeçmiştim bir kişi için. Vazgeçtiklerimi de yanına alıp, benden vazgeçti, bir zamanlar vazgeçilmezim olan. İyi oldu ama, şimdi bir allah kulu üzemez beni. Üzülmek çok saçma zaten. Şöyle eğri uturup, geriye yaslanıp derin bir nefes aldıktan sonra, doğru konuşacak olursak, her halinize şükretmeniz lazım. Ne dertler var aq.
Son söz: bir çok şey yazdım buraya kısa zamanda, yalanlar, gerçekler, övgüler, yermeler, iğnelemeler. Kırılan eden olduysa maldır. Burası sosyal bir mecra arkadaş iplemeyin bu kadar.
sonumuz olacak arsızlık sana bir selam.
hüzün sana bir özür. Harbi iyi insan. Saf, temiz kalpli. Büyük bir özürü hak edecek kadar. Ben pek özür dilemem aslında, her şeyi bilinçli yaptığım için. Bu özürü senden dilemezsem üzülürmüş sonumuz olacak arsızlık, üzmeyin o adamı.
Size faruk var evlenmeyi hak eden tek adam demiştim ya daha önce. Faruk o adam işte. sonumuz olacak arsızlık.
Evleniyor zaten. Güzel adam. Süt kardeşim benim. Çok geç karşılaştık be adam.
