amatör insan


  • Benimdir. Evet arkadaşlar. Sanat diye bir şey varsa eğer, bu kelimeye yüklediğiniz anlamlar dahilinde, en büyük sanatın insan olmak olduğunu bilmeyenlere selam ederekten yazıma başlıyorum. İnsanları iyi veya kötü diye yargılamıyorum. Herkesin kendi kafasını yaşadığı, herkesi amatör bir sanatçı olarak görüyorum bu küçük sahnede. Her amatör sanatçının olduğu gibi onlarında hataları olabileceği gerçeğini benimsedim. Mutluyum. Sevmediğim bir sanatçı kesinlikle yok, sadece sanatlarını icra ediş tarzları hoşuma gitmiyorsa dinlemiyorum. Baktım konuşmak, bir şeyler söylemek konusunda ısrarcı ise, yeni sekmede açıp, sesini kısıyorum. Örnek aldığım bir çok sanatçı var ve bu liste bir hayli kabarık olduğu için bu tarafa selam vermeden geçiyorum. Madem başlık benim, kendimden, bende olan diğer well-known amatör sanatçı(!)ların özelliklerinden bahsedeyim madem. Haluk leventin samimiyeti var bende. Verdiği sözleri tutuşu, halkın adamı oluşu. Yıldız tilbenin derdini yazıya döküşü, yüreklere dokunuşu var. Azer bülbülün hissedişi, yaşayışı var, aleme meydan okurken, ilk defa televizyona çıktığındaki beyefendiliği var. He birde mecnun diye bir adam var(dı), hortlamış naaşı olduğum. (Bu sanata dahil mi bilemiyorum ama seviyorum bu sözü.) Yetimhanede büyüyen doğuşa, bir yetimhanede yapılan şiddeti utanmadan soran insancık's'lara karşı, doğuşun öfkesi var. Sövmemesi, söylememesi gerektiğini bilerek öfkesine yenik düşmesi var. Sinir var bende. Hakan pekerin beşiktaşlılığı var. Feridun düzağacın külü, ceylan ertemin manyaklığı, rap tayfanın asiliği. Bir karışık kafa var, güzel de biraz. Oğuzhan özyakup bileği var azıcık.
    Noktalama işaretlerine dikkat ederek okuyun.
    Jose ve saramagoya selamlar olsun.
    Ekstra ve gereksiz bilgiler.
    Kaybetmekten korkanın kaybedeceğini düşünüyorum. Kırmamak için kırılırken, kırıldıkça, insanların gözünde, küçüldüğümün farkında, haklı isem susmayan biriyim. Dayak yemeyi severim, kesinlikle tavsiye ediyorum. Haklı iseniz susmayın. Sonu kavga dahi olsa gidin dayağınızı yiyin veya atın *tercihinize göre*.
    Kelimeleri çok seviyorum, sezer kelimeler benim demeseydi, kelimelerin kesinlikle benim olduğunu iddiaa ederdim. Aranızda üç beş sanatçıyı seviyorum, merak etmeyin haberleri var. En güzel yerlerinden öpüyorum onları.
    Bir ekstra not.bir selamda, benimki kendini övmek değil kendini bilmek coolluğu diye sağda solda ahkam kesen, yazarcıkslara, kendini bilmek böyle olur. Şöyle yakışıklı, şöyle güzelim, şunlar şöyle dedi, şunlar böyle dedi şeklinde kendini öven amatör insancıkslar, sizleri sessize aldım. Güzel, yakışıklı, uzun boylu veya götü büyük olmak sanata dahil değil, yine sizin yüklediğiniz anlamlar dahilinde.
    Ah ulan yazacak çok şey var ama güzel kelimeler, güzel kafamı pekte sağlıklı bir ruh hali içinde terk etmiyor bu aralar. Ama o günlerde gelecek.
    Geçeceeeeek bütün bunlar geçecek.
    İnanmaaaa yalan hepsi sevgilim. :***
    Üç kuruş fazla kazanmak için kelimelerle bozamam aramı.
    Dönmeli artık devran, şeytan kazanamamalı.