çocuk yetiştirenlere tavsiyeler
-
Çocuğunuz çok yaramaz ve huysuzsa (mesela birşeyin olması için ağlıyorsa) ona kızmayın ve sadece görmezden gelin.
Tuvalet eğitimi aslında bebeklikten itibaren bilinçsel olarak oluşur. Çocuğunuz tuvalete sizinle gelmeli, oranın ne işe yaradığını öğrenmeli. Büyüdüğü zaman bu bilgileri kullanacak. Hiç tuvalet görmemiş ne olduğunu bilmeyen bir çocuk ise korkacaktır.
Bebekler doğduktan sonra gece ve gündüz ayrımı yapılmalı. Gece ışıklar kapanır gündüz perde açılıp güneş karşılanır. Bu şekilde gece gündüz ayrımı yapılan çocuk ileride geceleri sık uyanmayacaktır.
Bebeğiniz uyumakta zorluk çekiyorsa ona fön makinesi açıp uyutabilirsiniz. Anne karnındaki sese benzediği için sakinleşir uyuyacaktır. (Tabi bu 8. Aya kadar işe yarıyor)
Çocuklarınızın erken konuşmasını istiyorsanız onunla bebek gibi değil büyük bir insan gibi konuşun. Eğitici şarkılar söyleyin hoşuna gidecektir ve bu sayede sayıları, organlarını öğrenecek konuşma yeteneği gelişecektir.
Ek gıdaya geçişte bir hezimete uğrayıp çocuğun boğazına kaçabilecek şeyler vermeyin. Blw denen bir yöntemmiş sebzeleri kaynatıp 6 aylık bebeğin eline veriyorlar. Aman diyeyim o çocuk yemeğin ne olduğunu daha bilmiyor hatta dişleri bile çıkmadı muhtemelen. Boğazına kaçarsa en iyi ihtimalle sağlıklı olup ek gıdadan soğur.
Bebek geleceği zaman bez stoğu yapmayın çünkü bedeni hemen büyüyebilir ve bazı markalar hoşunuza gitmeyebilir.
Not:genç bir annenin ufak tavsiyeleridir.
Edit:fön makinesini çocuğa yaklaştıramayın yada açık bırakıp gitmeyin. YouTube da da sesler var ufak kazalar olmasın.
