feminizm


  • Feminizm hareketinin büyük olması sebebiyle, kasıtı veya kasıtsız kirletilmelere maruz bırakılmış bir akımdır. Bu her ideolojik akımın kaçınılmaz sonudur. Nasıl ki, islam adı altında işid'in yaptıkları islama has olarak görülmüyorsa, feminizm için de aynı şey geçerlidir. Ben feminizmi kendi çapımda araştırdım, elbette haklı buldum. Ancak feminizm çatısı altında feminizm'e aykırı paylaşımların varlığını da inkar edemem. Üstelik bu paylaşımlar azımsanmayacak türden.

    Örnek vermek gerekirse, feminizmi haklı bulmamla beraber instagramda feminizm ile alakalı çok güzel paylaşımlar yapan feminizm.tr sayfasını takip etmeye başladım. Ancak bir paylaşım gördüm ki, görmez olaydım. Takip etmeyi bırakmama sebep olan paylaşım. Paylaşımın altındaki yazının feminizme aykırı olduğunu anlamak için çok zeki olmamız gerekmiyor herhalde. Bu paylaşıma kızıp sayfayı takipten çıktım ama feminizm gözümde değer kaybetmedi.

    Edit
    not: paylaşımin en altindaki yazıya dikkat edin!

    Yıllar sonra gelen edit: insanlar zamanla fikir değiştirebilir, sanırım feminizm amacına ulaşmış, durması gereken bir harekettir. Kendimi zaman zaman Antifeminist olarak tanımlamaya çalışsamda bunu gereksiz buluyorum. Ancak kendimi antiradikal feminist olarak tanımlamaktan çekiniyorum. Saygılarımla