süper kahramanlar
-
insan üstü yeteneklerini insanlık yararına kullananlara kahraman, kendi yararına kullananlara kötü karakter tanımlaması yapılır. süper kahramanların kötülüklerle savaşında birbirleriyle işbirliği yapmaması genellemesinin nedeni olarak birkaç teorim var. birincisi süper egoları. güç tanrı kompleksi yaratır. ve tanrı kompleksine sahip biri yardım istemez emir verir. e her biri nal gibi egolu bu süper canlıların birbirleriyle bu durum dahilinde işbirliği sağlaması pek de olası değil.
ikincisi gizli kimlikleri. gizli kimliğinizi koruma çabası içindeki bir süper kahraman olsanız batman abimizle (ki dedektiftir) dipdibe çalışır mısınız? adam herşeyi eşeler. yada death pool gibi bir gayri ciddi ile çalışabilir misiniz? şaka olsun diye maskenizi kaçırır o .
üçüncüsü işbirliği sağlanamaz kahramanlar; ki onlara en güzel örnek hulk, (bakmayın smash edecek uzaylı varken sizinle uğraşmadığına)(thor'a vurdu ben gördüm). yada magneto... her zaman ikinci bir planı var ki genelde menfii oluyor. bir örnek de wolverine. asla öfke kontrolü sorunu yaşayan biriyle poker oynama demişler. (bkz: ben dedim)
herşey bir yana da süpermenin dünyalı olmadığı nasıl belli. temiz aile çocuğu direkt...