atatürk'ün din karşıtı sanılması
-
başlığın "din karşıtı sanılması" yerine "islam karşıtı olması" olarak çevrilmesi daha uygun olacaktır.
ezanların türkçe okutulması, okutulurken de ezandaki mananın kaybettirilmesi yeterli bir delildir.
türkçe ezanda "Allahu ekber" yani "Allah en büyüktür" yerine "tanrı uludur" denir. ululuk makamı devlet kurucularına ve bazı reislerine de verilir. Ulu hakan abdülhamit han, ulu önder atatürk gibi. "tanrı uludur" söylemiyle yaratıcının teklik ve birlik sıfatları yerle yeksan edilmiştir.
Allah'ın yüceliğine gölge düşürmeye teşebbüs eden/müsade eden kişinin dine ya da yaratıcıya karşıt olmadığını ispatlamak oldukça zordur.
Atatürk'e saygım var, eyvallah, kudretli bir liderdir. Kendisinin dine saygısı da olabilir, kendisi müslüman olabilir ya da ateist de olabilir. bunların hiçbirisi beni ilgilendirmez, kendisinin inancıdır der geçerim.
Lakin atatürk dinimiz için canla başla mücadele etmiştir söylemlerine kesinlikle katılmıyorum. Çünkü katılabilmem için maalesef yeterli delil yok.
Edit:
Bir insanı şahsi olarak yargılamak haddim(iz) değil. Belirttiğim gibi inancı şahsidir, vebali kendinedir. Lakin ezanı türkçe olarak okutmak şahsi bir hareket/hamle değildir. Bir millete, daha da önemlisi bir dine yapılmış bir aşağılamadır. Ezanın türkçe okutulmasında parmağı olan her kişi(burada atatürkü kastetmiyorum sadece, bu işe bulaşmış her kişi, göz yummuş her kişi), islam dinine mensup olan herkesin hakkına girmiştir. Hal böyleyken hak sahipleri olarak yargılamak, hakkın hesabını sormak bu dine mensup olan her kişinin hakkıdır. Maalesef ki ilgilileri sağ olmadıkları için helalleşmek mümkün değildir. Hesabı ahirete kaldı.
Zalimler için yaşasın cehennem!
