vefat etmeden kısa süre önce ölümden bahseden insanlar


  • Genellikle uğursuz uğursuz yada saçma konuşma denilerek susturulmaya çalışılır. Allah uzun ömür versin temennisiyle konu kapatılır. Ve unutulur. İçine bir his doğar ama görmezden gelirsin. Ancak kişi öldüğü zaman o konuşma akla gelir.
    Misal dayım perşembe akşamı sela okunurken anneanneme pencereyi açıp dinletmiş. Dinlerken anneanneme anne sen kendine iyi bak hakkını helal et ben yaşamayacağım demiş. Anneannemde yukarıda geçen konuşmanın bir benzerini yapmışlar. Sabah namazına kadar oturmuşlar ardından namazlarını kılıp uyumuşlar-anneannem ve 2 teyzem-dayım banyoya girmiş. Bir daha çıkmadı allah rahmet eylesin.

    Yine dayım her cuma bir arkadaşı ile cumaya gider. Arkadaşı m cuma namazda görüşelim diyor. Sen gidersin ben gelemem diyor. Arkadaşı niye noldu cumaya nasıl gelinmezmiş diyor? - Zira dayımın başı gider namazı gitmez- benim elimden gelen birşey değil ki Allah çağırdı diyor. Yine arkadaşı benzer bir konuşmayla konuyu kapatıyor.
    Demem o ki bu türden konuşmalara dikkat edin zira o insanla son konuşmanız bile olabilir. Onu dinleyin. Konuşun içinizde ukde kalmasın.
    Allah sevdiklerimize uzun hayırlı ömürler versin inşallah