liselilerin mezuniyet balosu yapması


  • dünyanın en aptalca eylemleri arasında ilk beşe rahat girebilecek eylem.

    kep atmak, mezuniyetin bir anlam ifade etmesi üniversite mezunları için ortaya çıkmış bir gelenektir. bu geleneğin bir dayanağı vardır. bu dayanak, bir konu üzerine uzmanlaşmış olup, eğitim hayatının sona ermesi ve artık üretimin bir parçası haline gelmektir. kep atılır, yani artık öğrencilik bitmiştir.

    peki günümüz türkiye'sindeki liseliler ne yapıyor?
    17-18 yaşındaki kızlar televizyon ve internette gördükleri meşhur kadınlara özenip, belki kıt kanaat geçinen ana-babalarına 500-600 liraya ağır kıyafetler aldırmalar, 100-200 liraya saç-makyaj yaptırmalar, yok baloyu yatta, bilmem ne sarayında yapmalar falan derken aptalca bir amaç için yapılan eyleme adam başı en az 1000 lira para harcıyorlar.

    kimsiniz oğlum/kızım siz? sadrazam torunu musunuz? alt tarafı, zorunlu eğitimin bir parçası olan, bitirdiğinizde hiçbir vasfınızın olmadığı liseden mezun oluyorsunuz ne bu afralar tafralar? akşama eve gidip sabah kalktığında yine bim peyniri yiyceksin, yalan mı? baloda prenses taklidi yapıp ertesi gün yine anandan azar yiyceksin, kimsin yani?

    velhasıl, üniversite mezuniyetine hiçbir laf etmemekle birlikte, lise (hatta allah korusun orta okul, hatta ve hatta anaokulu) mezuniyeti gibi saçma salak işlerin bir an önce son bulmasını gönülden dilerim.

    not: bim peyniri yiyip baloya 1000 lira gömen, babası asgari ücret alan'*' liseliler eksileyebilir.