kemal kılıçdaroğlu


  • dini inancı sürekli aşağılama konusu edilen siyasetçi.

    sgk'yı zamanında batırdığı yalandır. ama bu yalan özellikle şu son birkaç senedir iktidar tarafından sakız gibi çiğnenmektedir.

    gerçekleri konuşma adına bunu bir not edelim.

    ikinci olarak 15 temmuz ile ilgili ortaya attığı iddia yeni değil. bunu kılıçdaroğlu'ndan önce, ilk kez alman istihbarat servisi bnd dile getirmişti. hatta söylentilere göre cia ve bnd, o gece neler olduğunu bir raporda toplamış durumda. bnd'nin bir yetkilisi basına düşen sözlerinde; "15 temmuz'u fetö'nün yaptığına dair bir bulguya rastlanılmadığını" söylemişti. ne kadar doğrudur bilemeyiz elbette. fakat 15 temmuz'un yalan olduğu ve erdoğan'ın, kendisine karşı yapılacak bir askeri darbeyi engellemek amacıyla bu darbeyi tezgahladığı artık daha gür sesle, özellikle batı medyasında seslendirilmeye başlanmıştır. zaten darbe girişimi sonrasında abd ve avrupa ülkelerinin erdoğan'a geçmiş olsun dememesi, bununla ilgili bir meseledir.

    dahası var. o gece cia'in gölge kuruluşu stratfor'un erdoğan'ın uçağını adım adım takip edip, koordinatlarını twitter'da yayınladığını biliyoruz. üstelik darbe istihbaratının 16:00'da mit tarafından genelkurmay'a intikal ettirildiğini, fakat 16:00 ile darbenin başladığı 20:30 arasının karanlık olduğunu ve hala daha açıklanmaya muhtaç pekçok detayın olduğunu da biliyoruz. bütün bunları alt alta okuyunca bu işte bir oyunun olduğunu anlamak zor değil.