kynodontas


  • Psikolojiyi biraz öpen bir film. Nerden tutarsan farklı bir şey çıkıyor. En sonunda abv böyle filmin deyip düşünmeyi bırakıyorsunuz.
    Güzel ama değişik. Tavsiyedir.
    doğduğunuzdan beri gösterilen doğruların, yaşatılan hayatın, öğretilen şeylerin ne kadar dışına çıkabilirsiniz?

    --- spoiler ---
    anne, baba, 1 erkek ve 2 kız çocuğundan oluşan aile ormanın içinde sessiz sakin, etrafı çitlerle çevrili bir evde yaşamaktadır.

    evden dışarı yürüyerek çıkılmıyor sadece baba arabayla çıkabiliyor. her gün işe baba arabayla gelip gidiyor. gelirken eve alışveriş yapıyor ve aldığı her eşyanın, her yiyeceğin etiketini söküyor çünkü eve dışardan farklı bir şey girerse sorgulanmaya başlar.

    her gün akşam yemeğine en güzel elbiseler giyilir. yemekte bir oyun oynanır ve oyunu kazanan o akşamki eğlenceyi belirler.

    çocuklara her gün kasetle eşyaların adı farklı öğretiliyor: deniz=koltuk, telefon=tuzluk, otoyol=güçlü bir rüzgar

    haftada bir erkek çocuğa fahişe getiriliyor bir gün fahişenin eve dışardan eşyalar getirdiğini öğrenen baba dışardan eve kadın bile getiremeyeceğini anlayıp büyük kızını oğluna veriyor. böylede manyak bir yobazlaşma.

    uçak veya helikopter havadan arka bahçeye düşüyor (oyuncak boyutu) ve çocuklar onu almak için kapışıyor. evde zaman geçirmek için saçma sapan oyunlar oynanıyor.

    arada bir çocuklar bahçede çitin arkasındaki kardeşleriyle konuşuyorlar. bunun uygun olmadığını düşünen baba bir gün eve üstü başı kanlı parçalanmış halde geliyor bunu kedinin yaptığını söyleyen baba kedinin çocuk eti yediğini ve kardeşlerini de öldürdüğünü eğer onlar dışarı çıkarsa onları da parçalayıp öldüreceğini söylüyor. kediyi kaçırmak için çocuklara havlamayı öğretiyor.

    bir köpek almayı düşünen baba bunu çocuklara annenin iki çocuk ve bir köpek doğuracağını söyleyerek garipsememelerini sağlıyor. anne sonradan vazgeçip sadece köpek doğuracağını söylüyor.

    anne ve babanın yıldönümünde kızlar kutlamak için dans etmeye başlıyor. büyük kız kardeş bir süre sonra kendini kaybetmişçesine oynamaya başlıyor ve bir şeylerin yolunda gitmediğinin sinyalleri veriliyor.

    bir gün masada çocuklar evden ne zaman ayrılabileceklerini soruyorlar. baba köpek dişi çıkınca (hangisi olduğu farketmez) araba kullanmayı öğrenecek ve dışarı çıkabileceksiniz diyor. bundan sonra çocuklar hep köpek dişleri sallanıyor mu diye bakıyor.

    büyük kız ortalık sakinken banyoya gidiyor ve dambılla köpek dişini kırarak çıkartıyor. kapıyı açıp kaçabilir ama ona öğretilen arabayla çıkmak. bagaja biniyor ve orda kalıyor. baba kızın kaçtığını anlayınca evden arabayla çıkıyor kızı arıyor ama bulamıyor. ertesi gün baba işe arabayla gittiğinde sadece arabanın bağajı gösteriliyor. çıkar mı acaba diye umutla bakıyorsunuz ama maalesef.

    ayrıca; anne iki küçük zombi buldum sana getireyim mi?
    --- spoiler ---