filli boya 8 mart dünya kadınlar günü reklamı



  • insani duygularımızdan prim yapan şirket reklamlarından biri. doğrusu böyle şirketlerin böyle zamanlarda, böyle önemli günlerde ya da zamansızca bile olsa bu tarz reklamları hele ki hemen hemen tüm ulusal kanallarda ve eş zamanlarda yayınlanıp bizim duygularımız üzerinden gündeme geliyor olmasını hiç masum bulmuyorum.

    evet reklam çok güzel olabilir, öyle olması gerekiyordu zaten. amaç buydu ve buna yoğunlaşmışlardı. insanları etkilemek istiyorlardı ve anladığım kadarıyla etkiledilerde. doğrusu çok başarılı bir reklam projesi, tebrik etmek lazım.

    çeşitli firmaların, şirketlerin veya bankaların böyle pek çok reklamı bulunuyor. çoğundaysa insanları etkileyecek ve duygulandıracak şarkılar, türküler ve şiirler kullanılmakta.

    meseleye dönecek olursak hiç aslında kapitalizm falan ideolojik şeylere girmek istemiyorum ama hepimiz az çok böyle firmaların, şirketlerin veya bankaların ne bok olduğunu, hangi durumlarda insanları ne şekilde sömürdüğünü, bu insanlara ne gibi haksızlıklar yaptığını biliyoruz. sonra kalkıp böyle işler, böyle reklamlar yaparak yok efendim biz bilinçliyiz, biz duyarlıyız ayaklarına girerek prim yapmaları açıkçası beni çok net bir şekilde rahatsız ediyor.