imam hatip lisesi


  • Tekrar lise okusam, yine gideceğim yer.

    imamhatip düşmanları toplanmış maşallah. Sorsan hepsi özgürlükçü, hümanist, "bırakın herkes istediği şeye inansın"cıdır. Biz böyle deyince de "imamhatipler özgürlüğümüzü engelleyecek, o yüzden imamhatipleri savunmak özgürlük değildir" vs saçmalamaya başlarlar. Hangi imamhatip kime dokunmuş? Imamhatiplerde size dokunacak ne öğretiliyor. Ak parti ne zamandır iktidarda, kurucularının çoğu imamhatip kadrosu. Neyinize dokundular? Neyi istiyorsunuz da yapamıyorsunuz?

    İmamhatipler şu an niteliklerini biraz yitirmiş olabilir. Ancak 28 Şubat öncesi imamhatiplerin kalitesini bi araştırmanizi isterim. Cumhuriyetten sonra imamhatiplerin ve ilahiyatların, yani kısacası din eğitiminin verilmemesi için ne kadar çok uğraştı bir zümre, ismi lazım değil. Fetö, Süleymanmancilar, menzil vs. hepsinin çıkışına sebep olan şey, din eğitimi ve dindarların baskı altına alınmasıdır. Allah'ın kanunu bu. Bir şey baskı altına alınırsa, denetlenemeyen yer altına çekilir ve tehlikeli hale gelir. Sonra da böyle farklı farklı abuk subuk gruplar ortaya çıkar. Ardından devamlı ilahiyatlar imamhatipler kapatılarak din eğitimi düzenli olarak sekteye uğratildi. Ona rağmen doktorlar, avukatlar, siyasetçiler çıkardı imamhatipler. Son darbeyi ise 28 Şubat ile vurarak katsayı gibi insanlık dışı bir uygulama getirildi. Çok şükür bunlar son dönemde kaldırıldı, bütün hümanistlerin(!) itirazlarına rağmen.

    İmamhatiplerin niteliğine değil daha çok niceligine yönelik çalışılıyor şu an, bu büyük bir yanlış. İkisine birden çalışılmalı. Dinin ahlakını almış bilim adamları, sanatçılar, siyasetçiler yetişmeli. Allah'tan korkan adamdan kimseye zarar gelmez arkadaşlar. Geliyorsa, o kişiye Allah korkusu, kul hakkı tam olarak öğretilememistir.

    Sonuç olarak, imamhatipler kapatılsın diyenlere inat, Allahım sen onlara yardım et