cb çağrısıyla dolar bozduranların zararı 8 milyar tl


  • herkesi kendi gibi zanneden insan beyanatı.

    hayır anlayamıyorum şimdi. mesela adam gitmiş 250 dolar bozdurmuş ve bunu yaparken diyor ki; a"merikan dolarının, ülkemin parası karşısında değer kazanmasına engel olmak için yapıyorum. ülkemi seviyorum, bunun için yapıyorum. 500 dolar bozdurmakla ben aç kalmam, 500 dolarım varken dolar 10 katına çıksa da ben zengin olmam."

    herkes böyle düşünmeli veya herkes böyle yapmalı demiyorum. dolarını bozdurmayanı falan da eleştirmiyorum. herkesin kendi tercihidir. herkes mutlu olduğu şekilde hareket etmekte özgürdür.

    ancak bazı tipler, oturdukları yerde siyasi hırslarını kusabilmek adına hiçbir fırsatı kaçırmamaya çalışıyor ya; vallahi gülünecek şey yani.

    herkes olaylara birilerinin kıt matematik algısı ile yaklaşmıyor olabilir, bu da bir özgürlüktür. bunu yapan insanlar, bu duruma 'zarar' olarak bakmıyor olabilir, buna laf söylemek kimseye düşmez. hele hele hiçbir işe yaramadan, hiçbir çözüm önerisi sunmadan siyasi hırsını kusarak her şeyi eleştiren tiplere hiç düşmez.

    bir de kendinden menkul espri ve hakaret anlayışına sahip sayın matematik profesörünün yaklaşımıyla gidelim, çok basit bir örnek; Türk tarihi savaşlarla doludur ve orta asya'dan viyana'ya, atlas okyanusu'na kadar geniş topraklarda türk kanı vardır. bugün bu topraklar bizim yönetimimizde değil. o zaman tarih boyunca akıttığımız bütün kan boşunadır mesela. kişi başı 250.000 tl manevi tazminat üzerinden hesaplarsak ülkeyi satsak zararı kapatamayız. mutlu olsun yazıktır.