kamp yapacaklara tavsiyeler


  • Gerçekten herseyden şikayet eden biriyseniz veyahut bunu arkadaşların ile yapmak istiyorsan ve içersinde böyle kişiler varsa yapmayın.

    Oncelikle çadır seçimi yapmaniz gerekiyor. Çadır sizin doğadaki eviniz olacağı icin çadırınızı kaliteli ve hafif olarak seçmeniz gerekir.

    Çadırım var diye güvenme mutlaka hangi mevsimde gittiysen ona göre uyku tulumu al. Bazi uyku tulumlarinin +4+8+10+20 dereceli ibareleri vardir kendi bunyene göre en iyisini seçmen gerekir.

    Araziye ulaştın çadırını kuracağın bi yer arıyorsun. Öncelikle güneşi hesap etmelisiniz kimse yazın güneşin doğduğu yere çadır kurmak istemez. Ağaç altlarindan ve yamaçlardan uzak durmalısınız. Suyun olduğu yerlere yakın bi yere kamp kurmak her zaman avantajdır lakin şunu unutmayin ki hayvanlar geceleri sulak yerlere inerler.

    Çadırı kuracağınız bölgeyi seçtiniz yapmanız gereken alani taşlardan temizlemek. Uyurken vücudunuza taş batması sinir bozucu bi durum bu yüzden bölge temizliği önemli. Ben çadır kurarken mat kullanmadığım icin etraftaki ağaçların yapraklarını çadırın altina seriyorum bu da güzel bi yumuşaklık veriyor.

    Çadırınızı kurduktan sonra mutlaka ateş yakmalısınız çünkü hava kararıyor ve gece ates yakma zor oluyor. Etraftan mümkün oldukça kuru yaprak ve odun toplayarak ilk adımı atabilirsiniz. Ates için yanınızda yanıcı maddeler bulunması işinizi kolaylaştırır ya da ayakkabi bagcigi ve 2 adet sopa ile de yakabilirsiniz lakin bu uzun bi konu.

    Yiyecekleriniz özellikle etrafa koku yayicak olan sucuk,et, tavuk gibi yiyecekleri yüksek yerlere asmanız hayvanlarin almamasi icin iyi bi fikir.

    Erken uyumaniz iyi olur zira sabah doğayla beraber uyanıyorsunuz ve yorgun olmak istemezsiniz. Uyumadan önce ateşi sondurmelisiniz olasi bi orman yangınına sebep olmak istemezsiniz. Çadırınızın hemen önüne iki tane odun çakmanız gerekiyor ayakkabılarınız ters bi şekilde bu odunlara asmalısınız. Sabah ayakkabınızı giyerken kötü sürprizler ile karşılaşmak istemezsiniz.

    Şimdilik aklima gelenler bunlar ara ara güncellerim.