blog okumaktan soğutan durumlar


  • fütursuzca, okuyucunun ne hissedeceği hesaplanmadan birkaç kuruş fazla kazanabilmek adına yerleştirilen reklamların başını çektiği.

    ayrıca siyasi içerikli blogları tenzih ederek söylüyorum (zira onları okuyan birisi değilim); siyaset dışı bir konuyu okumak için tıkladığım ettiğim blog yazısında, sanki merak ediyormuşum gibi kendi siyasi görüşünü, hırsını kusmaya çalışan blog yazarları oluyor. bu durum gerçekten kendilerinden nefret etmem ve bloglarını soğuyarak terk etmem için ziyadesiyle yeterli bir sebep.

    bunu söylerken belirli bir siyasi görüş ya da düşünceyi kast etmiyorum. konu itibariyle okuyucuya yapılan saygısızlıktan muzdaribim. örneğin ben blog yazısını arkeolojik bir konuyla ilgili başlık taşıdığı için açmışım, yazar başlıkla hiç ilgisi olmayacak şekilde kendi çok değerli siyasi fikrini, hırsını artık içinde ne kaldıysa yazının orasına burasına serpiştirmiş. benim düşüncem; bu tutumun açık bir saygısızlık olduğu. herkesin siyasi düşüncesi olabilir, herkes bunu dile getirebilir elbette fakat beni yazıya 'arkeoloji' kıstasıyla çekip, bana arkeoloji okutma vaadiyle siyasi hırsını önüme dökmüşse; bir okuyucu olarak beni açıkça aldatmıştır, ötesi yok.

    siyasi düşüncenizi okumak istesem, siyasi düşüncenizi aktardığınız bloglarınızı, o mahiyette başlıklar içeren yazılarınızı falan okurum. bir blogun sosyal medya sayfasını takip ederken de aynı durum söz konusu. ben güzel yayınlar yaptığı için takip etmişim, arada bir haber kaynağımda görmek istemişim; bir hafta geçiyor bakıyorum, takipçisinin artmasından mıdır nedir anlayamadığım bir şekilde derhal siyasi bir paylaşım mutlaka geliyor.

    hayır nefesinizi de mi politikayla alır oldunuz? hadi politikanızı yapacaksınız diyelim; defolun onun yapıldığı ortamlarda yapın be.

    yazdıklarımı okuduktan sonra bunlara karşı çıkanlar da olabilecektir ve ben bu düşüncelerimi ne zaman dile getirsem birileri çıkıp; 'siyaset normaldir, her zaman konuşulabilir' falan diye abuk bir savunma yapıyor. ben de bir blog sayfasında yöneticilik yapıyorum, yazılar yazıyorum. bir yıla yakın zamandır açık sayfamız ve onlarca siyasi görüşten, düşünceleri tamamen zıt insanlar bir arada yazıyoruz. iki yüzü aşkın özgün yayınımız var ama bir tanesinde bile siyaset yok. biz nasıl başardık o zaman?