bu da teğet geçecek


  • 3 gün sarayında oturup hanımıyla çekirdek çitleyip 200.000 zlotiye aldıkları porselen takımıyla kilosu 2000 dolarlık beyaz çay içseler kurun yavaş yavaş kendi seyrine döneceği cumhurbaşkanı tespitidir.

    güvensiz yatırım ortamı, son yıllarda temkinli ve ılımlı bir türkiye politikası izleyen yunanistan'ın bile artık ciddi ciddi dalga geçmesi ve batı kamuoyunun kalanında da türkiye ile ilgili bu şekilde çokça beyanatın olması, artık bel bağladığı ve yatırım yapmaları için diz çöktüğü selefi körfez ülkeleri hariç hiçbir dostunun kalmaması, aynı anda hem amerika hem rusya'yla karşı karşıya gelmesi, hiç kimse tarafından iplenmemesini "onurlu dış politika" olarak yansıtmaya çalışan yandaş kalemler ordusu, tıpkı saddam'ın müsteşarları misali uçuk kaçık projelerle kendisini pohpohlamaktan geri durmayan ve sayısının bilinmediği danışman ordusunun birbiri ardına yandaş tv'lerde gırtlak parçalayarak aksi yönde düşünen muhalif gazetecilere hakaretler etmesi, tarafsızlığı anayasayla sağlanmış kurumların fesat yuvası haline gelmesi ve yabancı müteşebbisin yandaş kalemlerin çizdiğinin tam tersi bir tablonun olduğunun farkında olması ve türkiye'den geri çekilmesi/planlarını askıya alması ve bununla ilintili olan gerçeklerin sonucudur.

    kişi başına düşen milli gelir(gdp per domina)in bu yıl 8400 dolar civarına gerilemesi bekleniyor. bu da iktidarın söylemlerinde imdat freni olan ekonomide görece diğer konulara göre istikrarlı durumun yok olduğu ve tutunacak hiçbir dalı kalmayan iktidar çevrelerinin çaresizce milletin cebindeki dolarlara göz koyması ve fedailerinin "300 dolar bozdurduğunu belgeleyene bedava saç-sakal" tarzı abuk subuk icraatlarla milletin sinir sistemini altüst etmesi durumu yaşanıyor. bu topraklarda insanlar ancak karınları artık doymamaya başladıkları noktadan sonra harekete geçiyor. eğer 10-15 sene öncesinde yaşıyor olsaydık her an darbeyle uyanacağımız bir sabahımız olabilirdi durum o raddede ciddi (en kötü ve basiretsiz sivil yönetimi en iyi ve aydınlıkçı askeri yönetimine tercih eden biriyim).

    birileri çare bulun diye ağlıyor. e kardeşim madem bu kadar aciz, basiretsiz ve çapsızsınız(ülkeyi getirdiğiniz noktanın bende uyandırdığınız kanı) ne diye orada yer işgal etmeye devam ediyorsunuz. elinizdeki bombanın pimini çektiniz ama etrafınız dört duvar, nereye atsanız size geri sekecek. istediğiniz kadar muhalefete pislik atın, o bomba sizi bulacak.