uzun zamandır coşkumuzu kaybettiğimiz gerçeği
-
uzun zamandır coşkumuz evet ne yazık ki yok çünkü ülkenin gidişatında genel anlamda olumlu bir durum yok. terör ve siyasetin çığrından çıkması, poker suratlı politikacılar, milli unsurların tahrip edilmesi, liyakat sisteminin bitmesi, okuyan çoğu insanın bir yerlere gelememesi ve haklı olarak yaşanan gelecek kaygısı ve tabii bunun ailelere sirayet etmesi, insanların hakkını alamaması, alabilse bile sorgulaması, sistemsizlik, kötü insanların hapislerde değil dışarılarda olması ve onlara hakimler tarafından verilen saçma sapan kararlar, şark kurnazlığının başını alıp gitmesi, bazı şehirlerde toplu taşıma kullanırken bile tedirginlik yaşanması, kadınların değersiz görülmesi ve ikinci sınıf yerine konması, bu işi yaparsam veya bunu satın alırsam kazık yer miyim kaygısı, esnafın suratsızlığı, vergiler, iletişim güçlükleri... listeyi durduramadığım için üç nokta ile noktaladım. bunların yanında hiç mi olumlu olay yok? bir sürü var lakin negatif etkinin tesirinden dolayı göremiyoruz.
ben istiyorum ki bir kadın istediği bölgede zaman farkı gözetmeksizin günün her saati güvenli bir biçimde bulunabilsin, toplu taşımaya bindiğimizde güler yüzlü insanlarla beraber seyahat edelim, insanlar birbirine değer versin, iş yapanın hakkı kalmasın, gelecek kaygısı yaşamayıp güzel projeler üreterek ülkenin üretimine katkı sağlayıp beraber büyüyelim, güçlenelim, diğer ülkelere boş atar yapmayıp burada olduğumuzu fiilen gösterelim, terör bitsin ve destekçileri tarih olsun, önyargılar kırılsın ülke çiçek gibi olsun ama olmuyor işte. elimden en fazla ne geliyor? çevremde gereksiz insan tutmuyor, suratsızlarla muhatap olmuyor, aklı yerinde dostlar edinip çevremi onlarla donatıyorum. kafama yatan sosyal sorumluluk projeleri ve yardımlar varsa onlara yetişmeye çabalıyorum, üretiyorum, çalışıyorum, paylaşıyorum, işimi ve çevremi seviyorum ve bu sevginin karşılığını fazlasıyla alıyorum.
daha kötü durumda olanlar var diyip kendimizi kandırabiliriz, işe de yarayabilir. ben türk toplumunun bu olanları hak ettiğini düşünmüyorum demek isterdim lakin hak ettiğimiz çok nokta var. umarım coşkularımızın tekrar geldiği günlere kavuşuruz. umudum çok az ama sıfır değil. zamana bırakalım belki toparlarız veya belki zaman bizi sıfırlar.