blog sözlük


  • herkese iyi pazarlar!
    artık ülkemizde saatler ileri ya da geri alınmayacak, biliyorsunuz. tabii yıllar boyu saatini bir ileri bir geri almaya programlanmış bazı yazılım ve cihazlar var. durum böyle olunca bizim sitenin sunucusu, saatler geri alınacak sanıp yapmış bir hata. bu yüzden, sözlükte online olan kişileri gece 03:00'ten beri göremiyorsunuz.'*' Hosting hizmeti aldığımız turhost ile yapılan görüşme sonucu şöyle bir cevap aldık:

    --- spoiler ---
    Avrupa saatlerinin bu gece itibariyle 1 saat geri alınması ve Türkiye hükümetinin aldığı karar gereği saatlerin geri alınmamasından dolayı sistemlerde saat farklı oluşmuştur.
    Saat dilimleri ile alakalı tüm çalışmalarımızı 30 Ekim 2016 Pazar - 2 Kasım Salı günleri arasında gerçekleştireceğiz.
    --- spoiler ---

    elbette demokraside çareler tükenmez. sorunun salı gününe kadar sürebileceğini göz önünde bulundurarak, çevrimiçi olma kriterini 5 dakikadan 65 dakikaya çekince bu savaşı geçici olarak kazanmış olduk. pratikte hiçbir sorun kalmadı. tabii sorun çözüldüğünde, bizim pratik çözümümüz sorun halini alacak ve bu defa gerçekten son 65 dakika içerisinde giriş yapanları çevrimiçi olarak göreceğiz. onu da şöyle yaparız, sitenin, saati kaç olarak gördüğünü gösteren ufak bir kontrol sayfası yaptık, o düzeldiğinde her şeyi eski haline getireceğiz.

    malum sayfa:
    http://blogsozluk.com/saatkontrol.php

    not: bu arada entry girişlerinde ve mesaj gönderimlerinde herhangi bir sorun yok. tüm entry ve mesajların saatleri doğru.