bor
-
türkiye'de bolca bulunan bir element. bir yerde okuduğuma göre dünyada varolan borun %72'si anadoludaymış.
bu arada bir kaç şeyi ifade etmek istiyorum. bor gerçekten bir enerji kaynağıdır(fakat güçsüz olsa gerek kiii..). Hatta 1950'li yıllarda roket yakıtı amacıyla bir çok deney yapılmış fakat 1960 yılında program durdurulmuş. tarihini bilmesemde yakın bir tarihte olduğunu düşündüğüm bir zamanda ise amerika'da bazı uçaklar için yakıt olarak kullanılmış ama (galiba)o da iptal edilmiş.
kullanım alanı ise çok geniş.
*Karbon ile oluşturduğu bir bileşik ile elmastan sonraki en güçlü cisim haline geliyormuş. tank zırhlarında ve çelik yeleklerde kullanılıyormuş.
*neredeyse cam içeren her şeyle bağlantısı var.
*temizlik ürünlerinin bir çoğunda var.
*gübre gibi bitkilerin hızlı büyümesine olanak sağlıyormuş.
*enerji depolayabiliyor. Demir ve bazı toprak elementleri ile bir bileşik oluşturduğu zaman %70 enerji tasarrafu yapabiliyormuş.
*beyin kanseri tedavisinde kullanılıyormuş.
