bugünkü blog yazım


  • Artan kaygı düzeyi ve anksiyete belirtileri sonucu endişe, korku ve alarm dalgaları hissedilir. Bunlarla birlikte tehlikenin ya da ani, tehdit edici bir değişimin yakın olduğu düşünülür. Yine de bazen kaygı abartılı, sağlıksız bir tepki haline gelir.

    Normal bir bireyin karşılaştığı bir dizi değişiklik ve belirsizlik göz önüne alındığında, kaygı genellikle arka plan gürültüsü gibi uğultu yapar. Bazı kişiler için kaygı, okula devam etme ve akademik potansiyellerini gerçekleştirme yeteneklerini engelleyen kronik, tiz bir durum haline gelebilir.

    Ders dışı etkinliklere katılmak, arkadaş edinmek ve aile içinde destekleyici, esnek bir ilişki sürdürmek zorlaşır. Bazen kaygı, genelleştirilmiş, serbestçe dolaşan huzursuzluk duygularıyla sınırlıdır. Diğer zamanlarda panik atak ve fobilere dönüşür.

    Günlük yaşamınızın bir noktasında, birinin kaygıdan bahsettiğini duymuş olabiliriz. Ne yazık ki, bu referanslar genellikle gerçek bir anksiyete bozukluğunu gerçekten temsil etmez. Gerçek bir anksiyete durumunun belirti ve semptomlarını yaşayanlar için kafa karıştırıcı ve hatta zarar verici olabilir. Hepimiz “OKB hastasıyım” veya “Neredeyse panik atak geçirecektim” gibi sıradan ifadelere aşinayız, ancak bu ifadelerin ardındaki koşulların gerçekte neyi temsil ettiğine daha az aşina olabiliriz.
    Kaynak: Anksiyete Belirtileri Nelerdir?