altın hesabı açmak


  • altına yatırım yapmak isteyen tasarruf sahiplerinin avantajlarından dolayı mutlaka düşünmesi ve yapması gereken eylemdir.

    günümüzde birçok bankanın altın hesabı ürünleri olsa da, hesap açmadan önce yine de ürünler arası bir karşılaştırma yapmak gerekir. çünkü bir altın hesabı temelde benzer özelliklere sahip olsa bile bankalara göre farklı avantajlar sağlayabilir.

    örneğin, gram cinsinden alım yapıp altınları banka hesabında tutmanın yanı sıra bazı bankalar ilgili bu tutara karşılık belirli oranlarda faiz getirisi de vermektedir.

    vadeli altın hesabı olarak bilinen bu ürünlerde faiz oranı düşüktür ama yine de uzun vadeli planlara sahip kişiler için ek bir fayda sağladığı gerçektir. faiz hassasiyeti olan tasarruf sahipleri ise vadesiz altın hesabı olarak bildiğimiz standart hesaplardan birini açmayı tercih edebilir.

    ek bir kaynak için altın hesabı nasıl açılır kılavuzuna bakılabilir.

    son olarak, altın hesaplarının genelde uzun vadeli planlar için uygun olduğunu da belirtmek gerekir. kısa vadede al sat yapılmak düşünülüyorsa, bankalar arası altın hesabı karşılaştırması yaparken alış satış makas aralıklarının da mutlaka dikkate alınması önemlidir.