tüm evlilik sürecindeki en anlamsız gelenek
-
Doğu kesimleri ve töre olan yerler hariç pek kalmadı galiba, yanlış da bir şey söylemek istemem ama malum gece sonrası kanlı çarşaf istemek hatta bizzat kontrole gelmek.
Bekaret denilen şeyin namusla ne ilgisi var anlamış değilim. Neden vicdanlı ve ahlaklı olmak sadece basit bir et parçasıyla işkillendiriliyor ki? Sözde “mal” bozuk olunca yüzüne bakılmaz, haysiyetsiz biri mi olunuyor?
Geri gönderme olayı var bir de. Ne sanıyorsunuz siz kadınları? Bozuk çıkınca iade edilmek istenen ürün mü?
Cinsellik çok mahrem ve özel bir konu. Tamamen kişisel. Nasıl evlilikle ilişkilendirilebiliyor anlamış değilim. Yıl olmuş 2021, hala sevgilisi ya da eşi olacak adam yüzünden terk edilen kadınlar var bu sebeple.
Ayrıca o iş çoğu kişinin bildiği gibi değil. O zar denilen parça biyolojiksel olarak her kadında olmuyor. Hiç olmadan dünyaya gelen kadınlar var. İlk birliktelikte de kanayacak bir şey yok, hatta çoğu kadında olmaz bile bu. Elin cahili de güya “ defolu” diye asıp yarma, öldürme hakkı bulur kendinde.
Artık tükense de kalmasa keşke bu anlamsız adet.