dışkılamanın satır aralarına psikanalitik bakış


  • alper canıgüz'ün tatlı rüyalar kitabında geçen geyik amaçlı uydurduğu makale ismidir. kitabın 4. bölümünde bahsettiği bu makale insanın kendiyle yalnız kalma korkusu ile alakalıdır.
    --- spoiler ---
    tuvalette ansiklopedi okumak, kendisiyle yalnız kalma korkusunun ulaşabileceği en en son noktaydı kuşkusuz. çevredeki uyarıcıların tükeneceği endişesi öyle bir noktaya varmıştı ki, adam en fazla on dakika sürecek bir seans için yanına karınca duası gibi yazılmış bin sayfalık kitap alıyordu. bundan beteri, tuvalette internete girmek olurdu herhalde.
    --- spoiler ---
    şahsım adına tuvalette sudoku çözerim ki bu mahremiyetle alakalı normlar yüzünden birinden duymak duymak isteyebileceğiniz bir bilgi değil biliyorum ama fark ettiğim kadarıyla eğer insanın beyninde yeterince çerçöp varsa bastırılmış düşüncelerden kurtulabilmek için harici bir uyarıcıya ihtiyacı olmuyor. mesela bugün ekmek almaya giderken kendim hakkında düşünememek için asal sayılar hakkında düşünmeye başladım. şu şekilde: 37 sayısı 12. asal sayı, 12 ve 37 toplamı 49 ki bu da 7 asal sayısının karesi, 7 sayısı 4. asal sayı , 7 ve 4 ün toplamı ise 11 ki bu da 5. asal sayı. oyunum burada bozuluyor ama sonuç olarak 5 de bir asal sayi ve 3. asal sayi ki 3 de bir asal sayı ve 2. asal sayı ve 2 de ilk asal sayı... nezaketen duruyorum ama sadece 4 işlemle ekmek alıp dönene kadar 100'e kadar olan asal sayıları böyle değişik oyunlarla buldum. düşüncelerim ne kadar toksikleşmişse artık. matematik, mantık iyi güzel de, uyuşturucu olarak kullanmamak lazım sanırım. bağımlılık kafada olduğu için "ilk başta kafada bitireceksin" klişesi işlemiyor.