skor tahtası


  • böğürtlen lekesi gibi birçok inatçı kiri anında buzlayarak yok etmede birebir olduğunu düşünsem de trafiği ve yazılan entry miktarını artırmasının yanında niteliği de düşürdüğüne inandığım bir sözlük fonksiyonu.

    öte yandan bir zamanlar semra özal'ın papatyaları misali yeni doğmuş papatyalar da bu fonksiyonu eleştirenlere posta koymuşlar, bu sözlükte modlar varken biz marabalar da kimmişiz onlar karar verirmiş yaparmış 'bize kadar düşmez'miş. el-cevab, bu papatyalar birer feylesof, birer ermiş, birer guru misali en iyisini düşünür karar verir ve yaparlar biz de "viva los margaritas!!!!"(el presidente diyecek değiliz ya) diye bağırırız. yoksa işimiz ne ola ki burda bacım? yan mahallede trabzonlu çirkin kel fırça bıyıklı bir abi var üslup olarak ne kadar da benziyor değil mi? bu da sakıp ağa'dan gelsin "vah vah benim sözlüğüme vah vaaaah!"

    bu sözlükte günahımla sevabımla 4 yıla yakındır yazarım, ekseri genç arkadaşları kendimce aydınlatmaya, kendim de aydınlanmaya çalışırım. zaman zaman çok sert yazılar da yazdım moderasyondan haklı uyarılar da aldım hem kendim hem yeni kurulmuş sözlük yararına sıkıntılı konulardan kaçınarak, muhataplarına koz vermeden ayarlamaya çalıştım otosansüre girmeden. entry sayım da bellidir, bildiğimi sandığım konularda bir şeyler çiziktiririm. birkaç entrym dışında pek de dikkat çekmez yazdıklarım dert de etmem. ilk mektup aşkımı da bu sözlükten buldum, reelde de konuşup görüştüğüm arkadaşlar da oldu. aramızdan kısa sürede ayrılmak zorunda kalan böğürtlen sever arkadaş sayesinde bu yazılanlardan haberim oldu. sadece üzülmedim, çok da utandım. sözüm bu özelliği savunan mod veya yazar arkadaşlara değil, şahsım olarak artısından çok eksisi olduğunu düşünsem de. sözüm "kraldan çok kralcı" olanlara, insanların fikirlerine saygısızlık edenlere. sırf bundan rahatsız olduğum için, bu kalitesiz sözlere -geç de olsa- üslubunca yanıt verdiğim için de hesabım elinizde uçurursunuz gider.quora'da, reddit'te yine yazmaya devam ederim bu ayıp da buna edat olanındır.