çocuk yetiştirenlere tavsiyeler


  • Vallahi arkadaşlar eşekten düşeni,eşekten düşen anlar . Ben kardeşlerim dolayısıyla düşer gibi oldum ama tavsiye verecek kadar mı emin değilim. Yine nacizane birkaç tavsiyem olacak

    -Evde dengeyi oldukça iyi kurmak lazım. Gördüğüm kadarıyla ailelerde saygı ve korku merkezi baba oluyor. Bu iyi birşey gibi durabilir. Çocuk tarafından bakarsanız hiç mi hiç iyi birşey değil.
    -Anne veya Baba hangisi olursanız olun çok konuşmayın. Özellikle bir hata yaptığı zaman anlasın diye bir başlıyorsunuz kurban olduklarım minik minik çocuklar önümde yaşlanıyor. Anlamasını örneklerle açıklayın ama kısa lütfen.
    -Arsızlık denilen birşey hakikaten var. Tepenize çıkarıyorsunuz. Bakın çocuğa her istediği alınmaz bu bir gerçek. Doyumsuz oluyorlar. Birde diyelim her istediğini baba alıyorsa babayı kullanmaya başlar, anneyi devreden çıkarır çocuk.
    -Tablet,tv,telefon vermeyin eline diyeceğim de geçeyim bu maddeyi çocuğunuz trt çocuğu aile üyelerinden biri olarak sayıyor geçmiş olsun. Ya baştan kendiniz de dikkat edip kullanımı azaltacaksınız yada akışına bırakacaksınız.