düğünde sülaleyi doyurmak


  • sadece evlenen çiftin değil sırf kızları-oğulları için bitmek tükenmeyen borç ödemelerle boğuşan aileler içinde üzücü bir durum. durumu olmayan ve borçla yapılan düğünlere karşıyım.
    maalesef ki bu durum tecrübeden geliyor. ablam evleneli 7 yıl annemlerin borcu biteli 2 yıl oldu. bu süreçte ben liseyi bitirip üniversiteyi bitirme evresindeyim. zamanı geldi yiyecek yemek konusunda sıkıntı çektik. sırf kızım veya oğlum eksik kalmasın diye yapılan nişan töreni, kına ve düğün için gözlerimin önünde oldukça zorlanan anne ve babamı görmek, bi yandan üniversiteye başlayınca daha fazla paraya ihtiyaç duymak zor bi durumdu.
    bu yüzden üniversite hayatımda çalıştım ki daha fazla yük olmayım diye. keşke bunu benim düşünebildiğim gibi diğerleri de düşünebilseydi.