travis


  • 30 senedir müzik yapan, glasgow'lu, pammık şeker gibi grup. çok ılık bir ifade oldu bu pammık şeker şeysi ama öyleler nabayım. fran healy(vokal), andy dunlop(gitar), douglas payne(bass) ve neil primrose(davul) kişilerinden mütevellittir.

    seneler önce dream tv'de görmüştüm ilk olarak bu amcaları. travis hafta sonu vardı galiba. neyse, why does it always rain on me'nin klibini gördüm. etek giymiş bir jojuk birilerini kovalıyordu. dinledim, şarkıyı sevdim, gerisi de geldi zaten. özel bir gruptur, bazı güzel-kötü anlara fon olmuştur. albüm albüm bakalım;

    good feeling: good feeling, U16 Girls, happy, Good Day To Die gibi güzel şarkılara sahiptir. travis'in ilk albümü ve belki de en sert albümü.

    the man who: Why Does It Always Rain On Me?, turn, driftwood, She's So Strange gibi güzel şarkılar var. rain on me zaten grubun en ünlü şarkısı, grubun dünyaca bilinirliğini sağlayan şarkı. albüm başlı başına yağmurlu havada evde dinlemelik albüm.

    the invisible band: everything at once ile birlikte en sevdiğim travis albümü. grubun; the man who ile yakaladığı ivmeyi daha da arttırmıştır. pek çok hit şarkı barındırır. sing, side -ki en sevdiğim travis şarkısıdır-, last train -tam intiharlık şarkı-, Flowers In The Window, pipe dreams, Indefinitely bunlardan bazıları. baştan sona çok güzel albüm, akustik işleri sevenler mutlaka dinlemeli.

    12 memories: invisible band, everything at once albümlerinden sonra en sevdiğim albüm. Re-Offender, The Beautiful Occupation, Happy To Hang Around, Quicksand gibi mükko şarkılar vardır. depresyon dolu bir ruh hali ile dinlenmes pek tavsiye edilmez.

    the boy with no name: closer ve one night dışında pek sevemediğim albüm (:

    ode to j. smith: bu albümü de pek sevmemiştim. Something Anything dışında pek fazla sevmem bu albümü.

    where you stand: the man who'yu andıran albüm. güzeldir. albüm kapağını nedense çok beğenirim.
    mother, Where You Stand, new shoes, boxes en kıyak şarkıları bence albümün.

    Everything at Once: iddlewild, What Will Come, radio song, 3 Miles High gibi güzellikler ve josephine oniyama gibi güzel bir sesi hayatıma katan albüm. çok özel bende yeri, nedeni bende kalsın.

    10 songs: A Ghost, Kissing In The Wind dışında çok hakim olmadığım, dinlemediğim bir albüm ama özlemiştik, güzel oldu geldiği (:

    her ana her duyguya tercüman olabilen adamlar bunlar. her albümleri ayrı güzel, bakmayın bazılarını daha az sevdiğime. travis candır lan vallaha. çok seviyorum ama ifade edemiyorum şu an be sözlük.