bu milletin evlatlarını bekleyen tehlike deizm


  • katılmadığım beyandır.

    Deizm bir tehlike değil, aksine aydınlanma sürecidir. '*' Belki de islamın rönesans hareketi olacaktır dinleri reddetmek. '*'

    bin sene öncesinin yorumlarını günümüz kültürüne uyarlamaya çalışmak beyhude değilmidir? İnsanların bu yorumlara hapsolması, çağdaşlığı ve gelişimi savunan islam için ironimidir, çelişkimidir?

    Deist kişi yaratıcıya inanır. Yaratıcıya inanınca zaten gerisi gelecek bir rahat bıraksalar. Yok şöyle inanacaksın, şunu yapmazsan inandığına inanmayız.

    Bir deist inancı daha saf ve temizdir. Çünkü doğrudan Allah’a bağlıdır. Yol göstericisi kalp gözüdür. Sufidir. Kendi inanç sistemini benimsemiştir. O inancı ile Allah’a aşk ile bağlanmıştır. Peygamberini de bilir, onun hasretiyle de yanar.

    Kendini deist olarak tanımlayan genç arkadaşlar, şu anda bir fırtınanın içindeler. Çünkü aşık oldukları Allah, onlara o kadar farklı gösteriliyor ki! Tabiatıyla reddetmeyi seçiyorlar. Ancak! Fırtınalar dindiğinde, geminiz sakin sulara Demir attığında her şeyi daha net görüp, hadi ordan diyerek, sufiliğin en üst derecesini yaşayacaksınız.