lisedeki en arka dörtlünün bugünkü durumu


  • üniversite sınavını geçmenin yolunun arka sıralardan geçtiğini düşündürmüştür. Ayrıca Başlığa Entry yazanların çoğunun lise arka dörtlü çetesinin birer üyesi olduğunu da göstermiştir.
    Ancak lisede ön sıra çetesinde olan ben, bu duyguyu üniversitede taddım. Çokta şey değilmiş. Gelelim arka sıra müdavimlerinin durumlarına. Öncelikle sınıfın tamamı hala birbiri ile görüşüyorken kimse bunlarla görüşmüyor. Birini bilmiyorum, biri büyükşehir belediye otobüsü kullanıyor. Biri babasının dolmuşunu kullanıyor. Bir diğeri uluslararası taşımacılık yapan firmada kamyon kullanıyor. Bir diğeri de babasının taksisini kullanıyor. Sonuncusu da yıllar sonra KPSS ile memur olmuş diye duydum. Bu altı kişi sınıfa çok kötülük etmişti. Cibilliyetlerini de kişiliklerini de beğenmezdim. İkisi kendine ortalama bir hayat kurmuş. Diğer üçü ise hala bildiğin hanzoydu.

    Yazarlardan biri, bu çetenin üyeleri toplanmış okula gitmiş, “hocam bize adam olamazsın demiştiniz ama biz bak doktor, öğretmen, mühendis, polis olduk” demişler diye yazmış. Öğretmen diyememiş mi ki “ben size doktor, öğretmen, mühendis olamazsınız demedim, ben size adam olamazsınız dedim” diye.
    Edit:imla
    Edit2: hiçkimse hakkında hiç bir kötü imada bulunmayan, sadece olanın yazıldığı işbu entry’yi kötüleyenlerin cibilliyetlerinin sıkıntılı olduğunu düşünüyorum.
    Edit3: arka dörtlüler için Bırakıyorum