bal


  • bal deyince aklıma ilk gelen yine bir hüsranla biten aşk hikayesine konu olan şarkı aklıma geliyor. duman grubunun söylediği, solisti kaan tangözenin sevgilisi ahu paşakaya yazdığı şarkı.

    o kadar çalkantılı, dizginlenemez bir aşkları varmış ki, kavgalar en şiddetlisinden iki tarafı depresyona sürükleyecek tarzda olurmuş.

    duman grubu "belki alışman lazım"ı çıkardığında bir barda tanırım konseri verecekmiş. konser öncesi ahu ve kaan yine bir kavga etmiş. ahunun konsere gelmeyeceğini düşünmemiş ama kaan.
    burada kendi yorumumu katmak istiyorum, demek ki her kavga ve sonrası barışmalar o kadar sıradan ve alışılageldik olmuş ki nasılsa konsere gelir diye ahu ile kavga önemsenmemiş bile.

    ahu konsere gelmemiş. kaan ise ona yazdığı tüm şarkıları peş peşe söylemiş. ve küs oldukları için, kaan kalabalığın içinde bir köşede ahunun onun izlediğini düşünüyormuş.

    ve bal şarkısını seslendirirken kulise haber gelmiş. ahu kendini dolabın demirlerine bağlayarak asmış ve intihar etmiş.

    yaşarken de ahuya yazdığı bir sürü şarkı varken vefatından sonra Kesin olarak bilinen Ahu’nun anısına yazılmış üç şarkı ise: Melek, Seni Kendime Sakladım ve Yanı başımdan şarkılarıymış.