dr. mehmet emin adin


  • Ercüment hocayı popülistlikle itham etmiş klasik çapacı bir tus kaçkını ( eskiler bilir). Bunun gibi birçok elemanı çapaya özellikle kopyala yapıştır hesabı yerleştirdiler zamanında ama neyse orası ayrı konu.
    Bu arkadaşın tweetlerine göz attığımızda özellikle brezilyada yapılan insan deneylerindeki başarısızlığı ve hydroxychloroquine'nin liver hepatotoxicity'e neden olabilecek bir risk faktörü olduğunu bilmeden sanırım kendi hastanesinde denemeleri (trump'ın etkisi ile john hopkins'te) yapılırken çeşit çeşit güzellemelerini yapmış ama sonrasında çark etmiş heyecanlı bir doktor arkadaştır. Önce bu yazdıklarını açıklasın sonra gitsin kendisinden hem tecrübe hem de bilgi açısından üstün Ercüment Hocayı eleştirmeye kalksın kendince.
    İkinci olarak bir tanesi de google yazdığı "dornase alfa covid-19" ile birinci sıralardan çıkan https://rupress.org/jem/article/217/6/e20200652/151683/Targeting-potential-drivers-of-COVID-19-Neutrophil bu makaleyi okumadan anlamadan önceden yapılan araştırmaymış gibi twitter trollerine servis eden afedersiniz dangalak diyecem sözüm şu:
    Bak bakalım çok bilmiş twitterr trolü:
    "A recombinant DNase I (dornase alfa), delivered by inhalation, is approved to dissolve NETs in the airways of patients with CF to clear mucus and improve symptoms (Papayannopoulos et al., 2011). Additionally, an actin-resistant DNase (PRX-110/alidornase alfa) has been tested in CF patients in Phase I and II trials with encouraging results (ClinicalTrials.gov identifiers: NCT02605590, NCT02722122) and could potentially be more potent than dornase alfa" burda ne diyor :
    alidornase-alfa nötrofil infiltrasyonunun önüne geçilmesinde daha umut verici. Bunlar yapılan çalışmalar.
    Ercüment Hoca'ya saygılarımı sunarım. Hocam sadece covid-19'la değil böyle cahillerle de savaş veriyorsunuz gerçekten.
    Not: çok sinirliyim sözlük.