flat earth


  • (bkz: düz dünyacılık)

    Komplo teorisyenliğinin üst noktası diyebileceğimiz bir günümüz saçmalığı. Aslında tam anlamıyla günümüz saçmalığı demek de ne kadar doğru bilemiyorum. Zamanında dünyanın yuvarlak olduğunu, güneşin etrafında döndüğünü iddia eden bilim insanları kilise tarafından işkencelere maruz bırakılmıştı. (bkz: galileo), (bkz: eppur si muove)

    Neyse konumuzdan fazla sapmayalım. mevcut sistemden gelen bilgilerin doğruluğuna inanamayan dünya üzerinde yüzbinlerce (evet, yüzbinlerce) insan günümüzde tersi ispatlanmış olmasına rağmen dünyanın düz olduğuna, gökyüzünün kubbe ile kaplı olduğuna ve tüm dünya vatandaşlarının hükümetlerce kandırıldığına inanıyor. Dernekler kuruyor, toplantılar örgütlüyor, ciddi manada bu iddialarına insan toplamaya çalışıyorlar. Bakınız, öyle üç beş kişi değil. Gündelik yaşamını toplumun geri kalanı gibi idame ettiren insanlar.

    Bizler bugün elbette bu "düz dünya" iddasının saçmalık olduğunu bilerek bu iddiaya götümüzle gülüyoruz. Peki bu iddianın dünya'da bu kadar taraftar bulmasının nedeni nedir? Aynı soruyu aşı karşıtları için de sorabiliriz... Ben bunun bu hale gelmesine artık insanların büyük bir kısmının bu sistem içerisinde hükümetlerin kendilerine verdikleri eğitime güvenemediklerini, her şeyin altında illa ki bir kandırmaca döndüğüne kendilerini inandırmış olduklarına eminim. Yani mesele aslında kapitalizm. İnsanlarda ciddi bir güven kaybı var. Bu öyle bir paranoya halini alıyor ki açık seçik doğru şeyleri bile inkar eder noktaya geliyorlar. Ciddi bir hastalıktır bu. Milyarlarca kaynağa "bir tık" uzakta olup da cehalet ve yobazlığa kucak açmak insan oğlunun geleceğini de tehlikeye atacak.