sigarayı bırakmadan önceki son sigara


  • Yıllardır bırakamamamın sebebi sanırım. Hiç istediğim gibi olmamıştı. Bunu düşünüyorum. Bazen bir fırt daha kalır yetmez. Bazen süngeri çekersin ağzında kötü tat kalır. Bazen yeni paket almışsındır ve israf haramdır. Bazen de arkada çalan müzik uygun değildir. Ve bazen düşündüğün şeyler bırakmaya değmezdir. İşte bazen de her şey uyumludur. Bugün oldu sanırım. Bıraktım.

    Şimdi de o içtiğim son sigara çok iyiydi diye başlarım belki. Başlarsam yazarım onu da. Huzur içinde yat sigaram. Artık seni rahatsız etmeyeceğim. Artık beraber güzel şeyler yapamayacağız. Yemek arkasında yoksun artık. Çayın yanında yoksun. Dostlarla masada otururken yoksun. Bir kişi eksiğim artık. Sabahleyin de yoksun mesela. Başım ağrıdığında yoksun. Gece derdime derman değilsin. Hiç oldun mu onu da bilmiyorum gerçi. Anca sustun Yanımda benle yandın. Belki bu yeterliydi.

    Görüşürüz sigaram. Daha şimdiden deliler gibi özledim. Bu hayatta kendim için hiçbir şeyim kalmadı sen de gidince. Sıfırdan başlıyorum. Daha temiz belki ama daha yalnız bir hayata. Tek tek kaybettiğim inançlarıma seni de ekledim. Seni de bıraktım. Elveda.