düğünlerde havaya ateş etmek


  • valla arkadaşlar yazdıklarınızı okudum, çoğunda hem fikirim. hem korktuğum hem kızdığım bir eylem. lakin ben bir laz ailesinin gelini olduğum için hayatta hiç aklıma gelmeyecek bir şey başıma geldi.

    düğünlerde kesinlikle olmadı lakin biz rize'de yaylada kına bahane bir eğlence yapalım dedik. yayla dediğim yer 1500-2000 rakım arası, zifiri karanlık, kimse yaşamıyordu orada. müzikler, horonlar, eğlenceler derken dedeler silahı çıkardı. ben yarı bilinçle bir şok oldum. sonra gelin kızımız laz gelini oldun artık sen silah sıkmak ister misin dediler. ilk işim eşime ve aileme bakıp bir tepki almaktı. herkes sen bilirsin edasıyla baktı. özellikle babamın bir şey olmaz demesine şok oldum. resmen ık mık edip kaçtım. sonra ilerleyen saatlerde beynim daha fazla uyuşmuş modda oranın gençleri dedi abla sıkmak ister misin? düşündüm; kimse yok, dağın tepesi, dikkatli bir şekilde sıksam bir şeyde olmaz falan filan aldım elime sıktım.

    dürüst olmak gerekirse laz kızı olmanın bir aşaması olduğu için kendimi mecbur hissettim, bir yandan merak ettim ve yaptım. biraz itiraf başlığına layık bir entry oldu ama kusura bakmayın a dostlar.