ilk kez bir kızla yemeğe çıkacak erkeğe tavsiyeler


  • Yemek Teklifini yaptıktan sonra yapmanız gerekenler;
    1. Mekan seçimini karşı tarafa bırakmayın. Yemek yenilecek yer mümkünse daha öncesinde gittiğiniz ve beğendiğiniz bir yer olsun. Burada yemek önerisinde bulunmak da önemli karşınızdaki kişinin sevebileceği şeyleri tahmin etmeye çalışarak küçük bir oyun oynayabilirsiniz. Mümkünse gideceğiniz yerde masalar fazla dar veya fazla geniş olmasın. Birbirinize çok yakın olursanız ve hareket alanınız kısıtlı olursa ortam gerilecektir. Ortamın aşırı kalabalık ve gürültülü olmamasına da dikkat edin çünkü zaten önemli olan aynı masada yemek yemek değil sohbet edebilmek.
    2. Yemek seçiminiz olabildiğince sıradan olsun. Her zaman ne yiyorsanız onu yiyin. Burada esas olan absürt hareketler yapmamak sonuçta kimse sizden lahmacunu çatal bıçak ile yemenizi beklemez. Tabii bazı riskli yemekler var mesela kaşarlı domates çorbası sizi üzer. Kibar olacaksınız diye tutup salata yemeniz gerekmiyor.
    3. Bakışlarınız karşınızdakini germesin. Karşınızdaki büyük bir lokmasını çatalına batırmış ve ağzına götürüyorsa dimdik yüzüne bakmamaya çalışın. Siz de tabağımla ilgilenin ki o da rahatça yesin.
    4. Telefonunuz mümkünse sessizde ve cebinizde olsun. Acil bir mevzu olmadıkça telefonla ilgilenmeyin ki karşınızdaki kendisine değer verdiğinizi anlasın. Aksi takdirde çok hızlı bir şekilde yüzünün düştüğünü görebilirsiniz.
    5. Servis elemanları ile mesafeli olun. “Oğlum, usta, abicim, canım, baksana” gibi yılışık sözler söylemeyin. Unutmayın servis elemanları sizin köleniz falan değil. “Bakar mısınız? Menüyü alabilir miyiz? Hesabı alabilir miyiz?” gibi hitaplarda bulunabilirsiniz. Bir kadınla yemek yediğiniz için değil her zaman garsonlara saygı gösterin.
    6. Hesapta ısrarcı olmayın. Bu konu biraz karmaşık aslında nabza göre şerbet vermek gerekiyor. Kadının karakteri nasıl davranmayı kaldırıyor ise öyle davranın. Ama illa hesabı ödemem lazım diyorsanız “Davet eden öder bu sefer ben ödeyeyim davet edersen bir dahakine de sen ödersin.” Gibi kibar bir şekilde ikinci buluşmaya ayak yapabilirsiniz. Ama kadın ekonomik özgürlüğünü her alana taşıyorsa Alman usûlü ödeyin sonuçta mavi kimlik elinizden alınmıyor.
    7. Sohbeti olağan bir şekilde ilerletin. Sosyal hayatlarınızdan konuşun. Karşınızdakine çok özel olmayan sorular sorun ve ilgi ile dinleyin. Bu masada ekonomi, siyaset, futbol konuşmanız pek olumlu değil. Tabii çalışma hayatınız bunlar üstüne şekilleniyorsa ayrı mesele. Kitaplardan, şarkılardan, güzel şehirlerden konuşun ki ileride de paylaşacak şeyleriniz olsun.
    Genel olarak böyle. Olduğunuz gibi davranın ama hödük gibi de olmayın. Biraz kibar davranmak en iyisi ama göze batma riski de çok yüksek. Erkeklere tavsiye vermek zor, vur demeye gelmiyor hemen öldürüyorsunuz. Kadınların onayından geçmek de zor. Ne diyelim kolay gelsin.