oyunların çok pahalı olması


  • Oyununa ve bulunduğunuz ülkeye göre değişen durumdur.

    Dünya geneline baktığımızda ülkemizdeki oyun fiyatları daha ucuz aslında. Eskiden Endonezya vb. ülkelerden dijital oyun satın alan bizler artık türkiye'den oyun alıyoruz, çünkü fiyatlar genel olarak ülkemizdeki PSN store'da daha ucuz. (Kredi kartlarının farklı ülke PSN Store'larında geçmemesi durumu da var şu aralar tabii.)

    Yani firmalar dolar kurunu da göz önünde bulundurup türkiye'de fiyat politikasını farklı tutuyor. Bütün bunlara rağmen neden oyunlar bütçemize pahalı geliyor peki? Bunun en büyük nedeni alım gücümüzün düşük olması ve türk lirasının değer kaybı maalesef.

    Playstation oyuncularına "oyun kardeşliği" kurarak oyun almalarını tavsiye ederim. Bu şekilde daha uygun fiyatlarla oyun sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda bir oyunu çıkar çıkmaz almak yerine sık sık yapılan dönemlik indirimleri takip edin. Bu durum hem Steam için hem de PSN Store için geçerli. Bu şekilde daha uygun fiyata oyun sahibi olabilirsiniz. Ayrıca belirtmeden geçemeyeceğim, bazı oyunların yapımı on yılları bulabiliyor. Oyun dünyası bu yönüyle de saygıyı hak eden bir sektör.