24 haziran 2018 cumhurbaşkanlığı seçimi


  • devlet bahçeli'nin Cumhurbaşkanını mevkiinde ziyaret edip iki parti başkanı arasında uzlaşmaya varılmasının akabinde (artık makamda ne konuşulduysa) ilan edilen durumdur.

    olay cumhurbaşkanlığı seçiminin 24.06.2018 tarihinde yapılması. bakıyoruz aydın kesime, zafer kazanmışçasına seviniyorlar. insanın sorası geliyor: "yoksa bu tarihe yakın bir darbe mi planlanıyordu yine? ve erken seçime gidilerek darbe girişimini engellemiş olduğunuzu düşündüğünüz için mi bu kadar seviniyorsunuz?. Erken seçim kararına niye bu kadar çok seviniyorsunuz?"

    erken seçim bir istikrarsızlığın göstergesi sayılmaz mı? hayır efendim görüş bildirme değildir bunun adı. sorular sadece.
    çelişen mantık analizleri. normların pratikle uyuşmazlığının idraki falan.

    boşverin. siyaset, politika benim çok da interesem değil şu saatten sonra da yine hayırlı olur inşaallah diyorum.

    (bkz: iyi olur zağar)
    ________________________________________
    edit: istediği kadar kanunlara uygun olarak alınmış olsun seçim kararı. yatırımcıyı ürkütmeye yetti bile. bakın borsa endekslerine, bir anda, seçimden hemen bir gün sonra düşüşe geçti. ve ilk defa enflasyonun iki haneli rakamları görmesinden bahsediliyor. benim de demeye çalıştığım tam olarak buydu: "istikrar yoksunluğu" ülkeyi açmaza sürükleyecek her türlü hadiseye baştan meydan vermek değil midir? ha, beşiktaş-fb derbisinde çıkan sabotaj var bir de. ama bunu da seçim kararının ardından provokatif güçlerin milletin seçim akabinde ilmeğine düştüğü irade boşluğundan yararlanmasına bağlamayayım isterseniz. bilen biliyor zaten. işin trajikomedisi, bilen nedense hep bilmezden geliyor. hep bir pollyannacılık, her şey güzel olacak duygulanımları...boşverin. uyuyalım. uyku güzel.
    (bkz: 19 nisan beşiktaş fenerbahçe derbi maçı)