kırmızı ışık yanarken arkadakinin korna çalması


  • İstanbul'da sarı lamba ışığı yanmaz, sürücülerde dur ve yürü durumu var sadece "hazırlan" bir anlam ifade etmiyor. yeşil yanmadan 1.3 saniye önce de kornaya basmaya başlanır, eğer öndeki bilmiyorsa da öğrenir yeşil yandığı an kalkması gerektiğini.
    bu durum aksine; İzmir'deyken otogara yetişmem gerekiyordu ve servise varmak için 10 dakikam varken taksideydim, kırmızı ışıkta durduk, önümüzde b1r araba vardı, sarı ve yeşil yandı lakin önümüzdeki araç 3-4 saniye geç fark edip kalktı, buna rağmen taksici'*' kornaya basmadı bekledi ve nihai olarak servise zamanında yetiştik. 3 sene İstanbul'da yaşayınca aslında gayet normal olan gereksiz korna çalmayarak ses kirliliği oluşturmama olayı sanki bir lütuf gibi geldi o an.
    yani bulunduğunuz şehre göre değişiklik gösterecek bir insan davranışı, acile yetiştirdiğiniz hasta ve benzeri durum olmadıkça da gürültü yapacağınız için pek yanlış olan davranış.
    ***
    o gün biz geç kalmadık da gelecek servis geç geldi, bu duruma da çok mutlu oldum zira abimle bir kere daha oturma ve ayrılmadan sohbet etme şansımız oldu. ne güzel de vedalaşamadık ama.'*'