harry potter


  • Tam 20 yıl oldu.
    Ben onlarla beraber büyüdüm.
    Sevginin her türlü kötülüğü alt edebilecek güçte olduğunu, dostluğu, ailenin önemini, birlik ve beraberlikten kuvvet doğduğunu, ırkçılığın ne kadar saçma bir şey olduğunu, her türlü hayvan ve yaratığı sevmeyi, bir şeye tutkuyla bağlanmayı, cesareti, dürüstlüğü ve kendi adıma en önemlisi bitkilere olan ilgi ve sevgimi bu seriye borçluyum. Şuan okullarda bir ders olarak okutulan(?!) değerler eğitimi adına her şeyi ve dahasını bize kattığını düşünüyorum. "Çocuk kitabı ya", "aman bestseller işte", "popüler kültür" vs değil. Önyargılarınızı kırıp okumanızı ve bu güzel dünyayı keşfetmenizi öneririm. Tabi 9 yaşında iken alabileceğiniz hazzı alır mısınız bilemem.


    Filmleri ise kitaplarına nazaran tam bir hayal kırıklığı. Ama yine de o dünyayı beyaz perdede görmek inanılmaz güzeldi.
    Yeni başlayacak olanlar varsa eğer bir kitap bir film şeklinde ilerlemenizi tavsiye edebilirim kendi adıma. Böyle daha anlaşılır olacaktır.

    Ayrıca daha evvel beyaz perdede izleme fırsatı bulamayanlar için amme hizmeti:
    19-20 Mayıs İstanbul Zorlu PSM’de Harry Potter in Concert- Sırlar Odası etkinliği var.
    Felsefe taşı geçtiğimiz Kasım ayında yine aynı yerde yapılmıştı.
    Harry Potter orkestrası önde, sinema perdesi ardında. Film oynarken müzikler canlı çalınıyor.
    Biletimi aldım. Şimdiden çok heyecanlıyım.

    Kitaplara gelirsek; eğer koleksiyonerseniz zaten tüm kapaklar ve yeni çıkan versiyonları kütüphanenizde görmek isteyeceksiniz.
    Yok eğer henüz hiç edinmediyseniz, her yıl bir adet çıkartılan yeni resimli özel baskıları tavsiye ederim. İlk üç kitap çıktı. Devamı senede bir tane olmak üzere gelecek. Jim Kay’in muhteşem illüstrasyonları eşliğinde tabi. Lakin boyutları devasa ve ciltli haberiniz olsun. Orda burda yanımda, gözümün önünde, dizimin dibinde olsun derseniz normal kitaplara yönelebilirsiniz. Eski kapaklar bir harika. Sahaflarda halen var. Yeni kapakları sevemedim gitti. O ruhu yansıtmıyor maalesef.

    Kısacası Harry Potter koca bir Evren. Herşeyden öte benim için sığınılacak bir liman, gizli geçitim, özel dünyam, ne zaman istersem kapıları bana açık olan yuvam...

    İyi ki.