kuma getirmek


  • Evlilik birliğinde bulunurken başka evlilik veya evlilikler kurmak fiilidir. Allah kitabında erkeklere birden fazla kadınla evliliğe cevaz vermiştir.
    üzerinde yaşadığımız toprakların cumhuriyetle yönetildiğini, bu cumhuriyetin bir anayasası, bir medeni kanunu olduğunu ve kuma getirmenin yasal olmadığı gerçeğini hatırlatarak başlayalım.
    Türk medeni kanunu evlilik birliğini hükümlerini düzenlerken eşlerden birinin evlenme sırasında evli bulunmasını mutlak butlanla batıl kılmıştır. Yani kimse evliyken evlenemez. Bu ülkede yaşarken nasıl ki idama mahkum olmama güvencesi ile adam öldürme, hadım edilmeme güvencesiyle cinsel saldırı, elinizin kesilmemesi güvencesiyle hırsızlık suçunu işlemeye itirazınız yoksa aynı şekilde evlenmeye ilişkin hükümlere de itiraz hakkınız yoktur.
    Demem o ki 21. yüzyılda kuma getirmek gibi bir kavramı tarih derslerinde “bakın böyle bir şey varmış, inanabiliyor musunuz? ” diyerek değil de gündemde tartışma konusu olarak konuşmak isteyen kişiler bu hükümlerin uygulandığı yere gidebilirler. (bkz: Yallah Arabistan’a )