işsizlik


  • hali hazırda devam eden durumum.
    iki seneye yakın işsizim.

    hangi kapıdan içeri adım almaya çalıştıysak beğenilmedik. bugün bir görüşmem daha sonuçlandı tam 7 ay sonra dönüş yaptılar. yok dediler olmadı usta. artık darlanmış durumdayım. hayat bitsede gitsek kıvamına erişti benim için. hayır gerçekten benim hırslarım, hedeflerim, maddi karşılığı olan hayallerim yok. bir araba hayali bile kurmuş değilim bir erkek olarak.

    son 1 senede tam 6 yerin sınavını başarıyla geçip mülakat denen naneleri geçemedim. demek ki yeteli değilim kimseye kızmıyorumda ancak ne adamlar çalışıyor para kazanıyor be usta. sana bana politik bir duruşu, dini, uhrevi bir fanatikliği olmayana veya tam tersi açıdan belirli bir ideolojiye körü körüne bağlı olmayana iş yok. bilmiyorum sonra kader, hayırlısı filan lafları tesirini yitiriyor.

    neyse işsizlik zor bana da değil hani aileme, beni yetiştiren emek harcayanlara benden daha zor ben zaten umursuzlaşmışım.

    sonuç olarak kendi hayat görüşü olan ve kalıplara hapsedilmeye uymayan yurdum genci için doğal bir durum.