popüler şeyleri sevememek


  • Popüler olan birçok şey insanları kandırmak ve oyalamak üzerine kuruludur. Düşünebilen ve sorgulayan kişiler zaten bunun az çok farkındadır.

    Çevrenize bakın. Türk dizileri, yapay bir medya, yozlaşmış bir sosyal medya, şişirilmiş meseleler hatta aleyna tilki ve dahası.

    Popüler olan şeylerin tümü insanların aklını kurcalamak ve uyutmak için mükemmel bir araç. Bu popüler olan kavramlar insanların düşünme, araştırma ve sorgulama yetisini bütünüyle bloke ediyor. Birçoğumuz popüler kavramları ve meseleleri düşünürken (buna ben de dahil) insanlar asgari ücret ile evini geçindirme derdinde. işin trajik yanı ise asgari ücretle evini geçindermeye çalışan insanın bile popüler kültür içerisinde ezilmesi. Hatta yok edilmeye çalışılması.

    Basit bir örnek vereyim. Ülkemizde bir dönem ekonomi bakanı olmuş şahısın yaklaşık 50 milyon euro rüşvet aldığı neredeyse tescillenmişken biz "sakalsız olan erkekler kızlara benziyor, erkekler sakal bırakmalı" gibi obsesif bir düşünceyi konuşuyoruz. Konuyla ilgili bir tane türkiye cumhuriyet savcısı suç duyurusunda bulunamadı. Mecliste konuyla ilgili araştırma önergesi sunuldu ve reddedildi. Birçoğumuzun parası gasp edildi. Farkında bile değliz. Farkında olsak bile bu popüler kültür bizim haykırışımızı engelliyor.

    Kadınlara ve çocuklara şiddet, tecavüz gibi toplumu yaralayan konuları konuşmak ve bunlarla ilgili yasaların sıkılaştırılması gerekirken türk dizilerini izlemekten kafamızı kaldıramıyoruz.

    Yozlaşmış ve bütünüyle bireyleri robotlaştıran eğitim çöplüğünü konuşmamız ve yapıcı çözümler üretmek yerine hala bir milletvekilinin "reşit olmamış ancak olgunlaşmış kızlar aileleri vasıtasıyla evlendirilmesi" gibi sapıkça ve bir o kadar ahlaksızca safsataları dinlemek zorunda kalıyoruz. Hatta bu da yetmezmiş gibi magazin programlarında şu ünlü kiminle gezmiş, kiminle yatmış muhabbetini izliyoruz. Hatta izlemek zorunda bırakılıyoruz.

    Son olarak herkesin bu şekilde olmadığını biliyorum. Eğer bir nebze olsun umudum varsa tamamen bu insanlar sayesinde. Ne olursa olsun haykırmamız ve sesimizi duyurmamız gerekiyor. Kanla ve bir o kadar fedakarlıkla kurulmuş, atalarımızdan kalan mirasa ihanet etmek yerine sahip çıkmalıyız. Umuyorum ki bunu başaracağız.

    Sevgiyle kalın. Mücadele etmeyi ve haykırmayı asla bırakmayın.