aloe vera


  • ülkemizde "tıbbi sarısabır" olarak bilinen Afrika kökenli bir bitki. iki yaprağının arasındaki jelimsi yapının içerisinde bol miktarda vitamin, mineral ve aminoasit bulunuyor. hatta bir rivayete göre içerisinde 12 çeşit vitamin, 20 çeşit mineral ve vücudumuz için faydalı 18 çeşit de aminoasit varmış. böyle olunca faydaları da çok fazla tabii. yanıklara çok iyi geliyor bir kere. benim gibi süt beyaz tene sahip ve güneşi gördüğünüz an domatese dönüyorsanız cok ihtiyacınız olan bir bitki.

    yüzü nemlendiriyor, sivilcelerin daha hızlı geçmesini sağlıyor. şaşırmadım zaten son zamanlarda aloe vera içeren bir sürü cilt bakım kremleri çıkmıştı. yaşlanma karşıtıymış aynı zamanda.

    bitkinin çayını güvenilir bir yerden temin edip kullanırsanız da kalp ve damar rahatsızlıklarını önlüyor/ iyi geliyormuş.

    duştan sonra saçlara sürüldüğünde elektriklenmeyi önlüyormuş. '*'
    saçlarınızın dibine sürerseniz de kepek sorununu ortadan kaldırıyormuş.

    böcek veya sinek ısırıklarında ise kaşıntıyı falan alıyormuş. ayrıca sinir sistemine iyi geliyor uykusuzluk, sinirlilik gibi sorunları ortadan kaldırmaya yardımcı oluyormuş.

    faydaları bu şekilde. bizzat hepsini uygulamadim ancak yanıkları geçirme ve yüzü nemlendirme konusunda deneyimlerim gerçekten harika. gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz