yeni nesil çok zeki söylemi
3 entry daha
-
"sus küçüğün söz büyüğün" deyimini sık sık kullanan ebeveynlerin yerini çocuklarını dinleyen ebeveynler aldığından, her yeni nesilin özgüveni daha yüksek, aileleri tarafından desteklenen ve dinlenen çocuklar var artık. onlar da kendilerini daha rahat ifade ediyor haliyle.
arada her ifade ettiği düzeltilmeden olduğu gibi desteklenmiş bireyler de vardır elbet... zamanın ve modernlik anlayışının getirdiği her şeyi doğru kabul edip kullanmak tabii ki spoil childları doğuruyor. çocuğun her konuştuğunu ilerideki zekasının pırıltısı olarak görmektense çocuğu o an düzeltip ya da söylediklerini onunla tartışmak daha ne konuştuğunu bilen bireyler yaratır diye düşünüyorum ben.
yukarıda bazı arkadaşların da söylediği gibi bazı araç gereçlerin de çocuğu pasifleştirmeye yönelik kullanımı onların beynini bokla püsürle doldurduğundan, daha da bilimsel boyutuna değinmek gerekirse gördüğü görüntülerin renkleri, kalitesi ve hızı sebebiyle beyinlerindeki birçok hücrenin 6 yaşlarına kadar çoktan ölmesine sebep oluşundan ilkokul çağlarındaki çocuklarımızın dile getirdikleri çoğu şey artık çöp oluyor. o yaşa kadarki alışkanlıkları ve büyütülme şekliyle kitap okumaktan keyif almayan, beynine kazınmış görüntülerle gerçek hayatta da karşılaşmak isteyen, yani insanlar ve çevre konusunda şekilci olan ama buna rağmen gerçek dünyayı da olduğu gibi kabullenip insanlığın getirdiği yaratıcılığı kendi dünyasının sanallıklarına saklayan bireyler türedi elbette. ama tahmin edin bunu düzeltmek ve bu şekilde götürmemek yine kimin elinde?
3 entry daha
