yabancı dil öğreneceklere tavsiyeler

9 entry daha

  • Bence Gramer tabii ki önemli ama kelime öğrenmeye ve de yabancılarla mutlaka pratik yapmaya çalışın yoksa öğrendiğiniz gramer pek işe yaramayabilir...
  • yüzyıllardır öğrenmeye çalışan biri olarak site tavsiyesi vereceğim. www.readitenglish.com
    efenim bu siteye girip önce seviyenizi belirliyorsunuz ve ardından ilgi alanınıza göre deneme/makale okuyorsunuz. bilmediğiniz kelimenin üzerine tıklayınca anlamını öğreniyorsunuz. Bu kelimeler hafızaya atılıyor ara sıra karşınıza çıkıyor "ne öğrendiğine dön bir bak istedim" dercesine yokluyor. Bu sayede okumanız gelişecektir.
    her gün düzenli olarak okuduğunuz zaman ilerlemeyi göreceksiniz.
    Söyleyeceklerim bu kadar.
  • bir dili öğrenmek isteyen sürekli onunla haşır neşir olmalı diye düşünüyorum, dizi, müzik, kitap, gerekirse bir zaman sonra telefonun dili
  • öĞRENİLMESİ EN KOLAY 10 DİL İLE İLGİLİ ŞÖLE BİR youtube videosu VAR.
    dualingo
  • (bkz: livemocha)
  • ne kadar bilirseniz bilin sürekli konuşmayı deneyin. hata yapmaktan korkmayın. gülünç duruma falan düşmezsiniz. kimse dil bilerek doğmadı, herkes sonradan öğrendi. telaffuzunuz kötü diye konuşmaktan çekinmeyin. yaptığınız, düşündüğünüz, yaşadığınız her şeyi o dilde düşünün hatta kendi kendinize anlatmaya çalışın o dilde.
  • Biraz temeliniz varsa altyazılı dizi, film izleyin. Ama iyi dinleyerek izleyin. Zamanla söylenenleri anladığınızı fark edersiniz. Herkesin yabancılarla muhabbet etme fırsatı olmuyor. Uygulamalardan da zaman zaman sıkılabiliyorsunuz. En iyisi alt yazı. Tabi bu konuşma için geçerli, gramer öğrenemezsiniz.
  • 1. Sevdiğiniz dili öğrenin. Yani hangi dile ilginiz varsa onu. Yoksa bi bok olmuyor. Bi süre sonra işkence çekersiniz.
    2. Niye bu dili öğrenmek istiyorum? sorusuna cevap verebiliyorsanız o dili öğrenmeye başlayın. Yoksa unutursunuz. Beyin kullanmadığı şeyleri unutturur.
    3. Okuyun, dinleyin, izleyin. Güzel kardeşlerim boş bardak bir gün taşar demiş birisi. Bunun olabilmesi için yani üretim olabilmesi ( "speaking ve writing" ) için yapmalısınız.
    4. Nasıl öğreniyorsunuz? Yani yazarak mı okuyarak mı vs. anlıyorsunuz? bunı belirlemeniz lazım.
  • yabancı dil öğrenirken türkçeyi bir kenara bırakmalısınız. en basitinden karşınızdaki hoca size o dersi öğreneceğiniz dil ile öğretmeli. sözlüklerinizde kelime anlamlarınız türkçe olmamalı. bu yaptığınız hataların karşılığını dili öğrendikten sonra konuşurken göreceksiniz...
  • Günlük rutininizin içine dahil edin. Bol bol tekrar yapmak önemli.
    İngilizce öğrenirken kaynak arayışında olanlar için buraya bir link bırakıyorum. ücretsiz ingilizce öğrenebileceğiniz siteler
  • voscreeni kullanıp, anlamadığınız kelimeleri veya kalıpları çevirip not etmek. şahsen ben bu yöntemi kullanıyorum
  • Öğreneceğiniz dil Almanca ise depresyona hazırlıklı olun :)))))))
    Şaka şaka. (Belki de değil) konu Almanca ise gramer önemli arkadaşlar. Yoksa arka arkaya sıraladığınız 1267373 kelime pek bir anlam ifade etmeyecek, Almanlar için "laf salatası" denen nane ortaya çıkacaktır. He bu dediğim yanlış anlaşılmasın "gramer bilmezsen ölürsün!!!1!1!1!!!" Demiyorum, pek tabii hata yapacaksınız (hala yapıyorum) ve konustuğunuz Alman kişisi sizi anlayacak. Ancak yine de bunu minimumda tutmak gerek çünkü Almanca kurallar ve gramer dili, o kurallar bir "pattern" oluşturduğu için varlar; işte İngilizce'den bu noktada bu yüzden ayrışıp zorlaşıyor bu dil; en azından fiil çekimlerini ve verbstellung'u düzgün yapmak gerek.

    Artikelleri de kafaya takmayın, en basiti o. Hadi iyi çalışmalar (:
  • İngilizce için konuşmam gerekirse eğer; gramerden başlayacaksanız İngiliz İngilizcesi öğreten kurumlarlA çalışın. Sanırım British Side İstanbul’da tek.
    Tüm yabancı diller içinse öğreten yerdeki öğreticiler dilin hakimi olsun. Mümkünse Türk öğreticilerden uzak durun. Türkçe anlaşabildiğinizi bildiğiniz öğreticilerle iş yürümüyor.

    Benim öğretmenlerim hep yabancıydı. Bu konuda oldukça şanslı olduğumu düşünüyorum. Öyle denk geldi. Asıl öğretmenim avustralyalı, diğerleri Kanada, Afrika, yeni Zelanda, Mısır ve katarlı idiler. Hepsinin ana dilleri İngilizceydi. İlk bir ay zorlandığımı hatırlıyorum çünkü grameri bile İngilizce anlatıyordu hepsi. Ben nereye düştüm dedim. Sonra baktım konuşmaya başlamışım.

    Kendinizi yeni konuşmaya başlayacak bir çocuk gibi farzederseniz eğer kulaktan duyarak öğrenmek en doğru yöntem. Hepimiz Türkçeyi kulaktan duyarak öğrenip grameri ta ortaokulda öğrenmeye başlamadık mı? Yabancı dil için de aynısı gerekli.
    İngilizce konuşurken cümleleri kafanızda Türkçe kurup sonra İngilizceye çevirmekten de vazgeçin. '*'
  • hangi amaçla öğreneceğine bağlıdır. Ama bence fransızcayı da opsiyonların arasına almalısın.
  • Oku, dinle, konuş, yaz. Her şeyin özeti bu.
9 entry daha