türkiye'deki eğitim sistemi

13 entry daha

  • sadece eğitimden ibaret eğitim sistemi .
    beden eğitimi derslerinde beden hocalarının kafaları şöyledir ayrıca :
    'şunlara topu vereyim aylıkda 4 bin para alayım hiç bişey yapmayım'
    lan güney koreye bakın 50 milyon nüfusu var nasıl idare ediyor öğrencileri ile dünyada 1.ler
    bizde sondan dördüncü

    Edit 1 = düzeltme
  • Olmayan sistemdir. Ticarettir.
  • Bir türlü karar verilemeyen sisteme oturtulamayan denemelerdir. Her sene büyük umutlarla kararlar alıp yeteri kadar gelir elde edemeyince değiştirilmektedir.
  • EĞİTİM SİSTEMİMİZİN EN BÜYÜK SORUNU EŞİT NİTELİKLİ EĞİTİMİ HERKESE VEYA BÜYÜK ÇOĞUNLUĞA VEREMEMESİDİR, BU NEDENLE BUNU VEREBİLDİĞİ AZINLIĞI SEÇEBİLMEK İÇİN SÜREKLİ SINAVLARLA ELEME YAPILMAKTADIR, DOLAYISIYLA AZINLIK BİR KESİM NİTELİKLİ BİR EĞİTİM ALABİLİRKEN. BÜYÜK ÇOĞUNLUK VASAT EĞİTİME MARUZ KALMAKTADIR, BU DA ONLARIN EĞİTİM ADINA EN DEĞERLİ YILLARINI ÇALMAKTADIR, NE BİR MESLEK EĞİTİM ALMAKTA, NE DE AKADEMİK DÜZEYDE BİR ŞEYLER ÖĞRENEBİLMEKTEDİR, UCUZ İŞ GÜCÜNE RAZI EDİLMEKTEDİRLER, BİLMİYORUM BELKİ DE AMAÇ BUDUR.
  • Eğitim sisteminin bir değil birden çok problemi vardır.Her ülkenin ideolojik kurucu sistemini öğrencilere benimsetmek amacıyla yönlendirdiği bir eğitim sistemi ve bu amacın tek elden yürütüldüğü belli bir otoritesi vardır.Ve bu otorite gerekli nitelikleri verirken eşitliği,bilimi ve devletin temel değerlerini gözetmek zorundadır.Bunun yapılabilmesi içinde sistemin en alt kademeden yani öğrenciden itibaren dizayn edilmesi gerekir.Keza şahsımda bir öğretmen olarak kurulacak eğitim sisteminin işlerlik kazanabilmesi için eğitim fakültelerininde yeniden dizayn edilmesi gerektiğini düşünüyorum.Çok değil 90 lı yıllardaki eğitim sistemi bile şu anki sistem bile demeyi kendime yediremediğim yapıdan daha adil ve bilimseldi.Şuan yukarıda yazdığım tüm herşeyin tam tersinin yapıldıği bir sistemle karşı karşıyayız.Şunu kendimize hatırlatmalıyız.Eğitim kavramı ekonomi,askeriye vb her temel kavramın başıdır.Ve onun bozuk olduğu düzen çatırdamaya ve yok olmaya mahkumdut.En basitinden eğitim sistemimiz bozulduğundan beri ülkemizin her alanda geri gittiği alanlara bakılması yeterlidir.
  • Tamamıyla ezbere dayalı, öğrenme anlayışı olmayan maalesef düzeleceğine inanmadığım şey..
  • (bkz: böyle bir şey olmaması)
  • Ezbere dayalı, hiç bir beceri ve ilgi alanına hitap etmeyen, baskıcı ve sınava önem veren, öğrencileri robot gibi hazırlamaya meyilli adı sözde eğitim denilen şey.
  • sistemi oluşturmaya çalışırken, iyice batırmak.
  • (bkz: ayrıntılarda boğulmak)tam olarak bu. Adamlarda eğitimde üst seviyede basit anlatıyor ayrıntı yok ne lazımsa o(üniversite ve bölüm okuyanlar hariç) bizde ıvırı zıvırı. birde noktasından virgülüne kadar ezberlettiğini isteyen öğretmenlerde düşününce bildiğin sıvanmış resmen
  • eğitimi sadece sosyal ve fen bilimlerine sığdırmaya çalışan sistem. bence çocuklara ahlaklı ve erdemli bir insan olarak yetiştirmek onlara bilgi ve beceri kazandırmaktan çok daha ehemmiyetlidir.
  • Şuan uzun uzun konuşabilirdim bu konuya dair ama yarın istatistik gibi lanet bir sınavım var. İstatistik konusunda azıcık bile olsa bilgisi olan, yarın ki sınavında bu kaktüs kardeşinize yardımcı olacak varmı aranızda? Turunculayın beni pleaseee.
  • okulu bitireli neredeyse 4 sene oldu . eğitim sistemini az çok kardeşimden bilsem de okullara atama yaparken daha bilgili ve akıllı hoca,öğretmen alırsanız bence sistemde gayet iyi olur. kadın kardeşimden kumaş rengi beğenmediği işin ip rengini beğenmediği için hatta ve hatta okuma kitabının dış kapağını sevmediği işin onca ödevi tekrar yaptırdı. eğer sistem böyle işliyorsa lafım yok...
  • öyle bir şey mi varmış?
13 entry daha