tavırları çokbilmiş ama beyni boş insan
-
(bkz: kendini zeki sanan)
(bkz: ortamın cahili) -
Her şey hakkında bir cümle bilgisi olan ama konu hakkında bir kanı ya da yargıya sahip olamayan insan hastalığıdır. -
Herrrrşey hakkında fikri olan insandır. Ağzından "bilgim yok", "hımm ben bunu bir araştırayım" gibi cümleleri ölseniz duyamazsınız. Her biri, Nam-ı diğer (bkz: herb*kolog)tur.
Başkalarının fikirlerini, kişisel görüşlerini bile "bilgi" olarak kaparlar ve her yerde bunlar üzerinden bilgi paylaşımı yaparlar ama asla herhangi bir araştırma, öğrenme çabasına girmezler.
İletişimleri zordur, bu tiple konuşurken anlaşılmayı beklememek gerekir. Sohbetlerinde Bolca "la havle" çekilir. -
Konuşmaya tenezzül bile etmediğim insandır. -
Genelde çok konuşur. -
(bkz: cahil) -
Buyrun benim. Soruları alayım. '*' -
genelde demet akalın dinlerler. -
"bilmiyorum" demeyi bilse nefret etmeyeceğim insandır. -
Gördüğün yerde yolunu değiştirmen gereken tiptir. -
gıcık olduğum tiplerden biridir. elbiseler janti konuşmalar havalı ancak beyni bulunmayan insan tipidir. bana şu sözü hatırlatan tiptir. (bkz: insanlar elbiseleri ile karşılanır, fikirleri ile uğurlanır.)
