starbucks'ı pahalı bulmayan zihniyet
6 entry daha
-
daha hiç starbucks'tan alışveriş yapmamış kişilerin zihniyetidir. merhabaa -
starbucks' ı pahalı bulmayan? starbucks zaten pahalı değil ki. ülke şartlarında iyi hizmet karşılığı parasını hakeden ender zincir şirketlerden biri.
şu dönem evde kaldığınız için unuttunuz galiba normal bir kafede aynı kahveye (!) aynı fiyatı veriyorsunuz zaten. hatta fazla bile veriliyo. küçük boy dediğimiz 10 tl lik kahveye herhangi bi kafede 15 tl verildiğini biliyorum. ikisini de denedim çünkü.
starbucks'ta bir kahveye 10 tl verip iyi hizmet, iyi lezzet alıyorsunuz. herhangi bir yerde aynı kahveye (ki asla aynı değil, çoğunlukla 1. dalga kahve hazırlanıyo) 15 tl verip sadece garsonların "başka sipariş yoksa kalk" temalı bakışlarını.
ağzının tadını bilen, parasının karşılığını almak isteyen herkes eminim starbucks'ı pahalı bulmayan zihniyettedir. -
benim zihniyetimdir. kahve içmek için ilk tercihim arabica olsa da starbucks'a genelde çekirdek kahve almak için gidiyorum ve bir paket kahve alınca 15 yıldız veriyorlar. 15 yıldız bedava bir kahve demek. ortalama bir kahve 10 lira desek. paket kahve 38 lira desek ikisini de yapmak isteyen biri 48 lira yerine 38 lira ödüyor. rica ederseniz sizin aldığınız kahveden de size kahve yapıyorlar. 2 kişi gidip takılabilirsiniz. ama mesela arabica'da falan bu yıldız sistemi yok. starbucks aslında ucuz ve avantajları olan bir yer. ne kadar zorlarsanız zorlayın starbucks'ı pahalı ve cool bi mekan olarak görmeyeceğiz.
not: pumpkin spice ve gingerbread latteleri ne kadar pahalı satarsa satsınlar alırım. onların köpeğiyim.
6 entry daha
