sosyal medya kullanmayan insan
5 entry daha
-
hayatını "gerçek" yaşayan insandır. çok fazla sosyal medya hesabı olan insanların sosyallikten çok uzakta yaşadıklarını gördüm. sosyal medya kullanmayan ya da az hesabı olan insanlar, hayatlarını dijital dünyada paylaşma isteği duymadığı için anı yaşamak konusunda daha iyidirler. -
Sözlük ve vatzap ile sınırlıyım. Ben sayılıyorum galiba. -
Ablamdır. Kendisi 35 yaş üstü bir memur ve inanır mısınız mail adresi bile yook!.. Bir kaç defa teklif ettim, sana mail adresi açayım dedim, gerek yok dedi. Ve bu şahsın kardeşi beş yıllık elektronik ve bilgisayar bölümü bilgisayar sistemleri ana bilim dalı lisans programı mezunu. Düşünün artık :)
Neyse, sosyal medya lazım hocam es geçilemez. -
facebook'u kapadım.
instagram'ı kapadım.
twitter'ı kapadım.
2 sebeple kapadım.
1- kullanan insanların genelinin samimiyetsiz davranışlar sergilemesi. daha geçen gün buluştuğum bir arkadaşım ayrıldığı erkek arkadaşını kıskandırma maksatlı benle çekildiği fotoğrafı instagram'ında paylaşmak istedi. normal zamanda paylaşmak isteseydi izin verirdim fakat eks manitasını kıskandırmak için paylaşacağından dolayı engel oldum. bu ve bunun gibi daha birçok örnek biliyorum, görüyorum. ve şunu da iddia ediyorum; sosyal medyanın kullanım sıklığı ile kişilerin antisosyal kişilik bozukluğu arasında doğrudan bir ilişki var. çok fazla kullananların mutlu olmadığını düşünüyorum ve bilimsel araştırmalar da bunu destekler nitelikte zaten. kullanıcıların büyük kısmı "ben çok mutluyum. en mutlu benim" rolünü oynuyor.
2- kullanmayı bilmiyorum. sürekli yenileyip gelen bir paylaşım var mı diye bakıyordum. paylaşımlarım pek sık değildi ama beni adeta bir meraklıya çevirmişti. baktım ki gereksiz vaktimi yiyor, baktım ki abidik gubidik davranıyorum kapattım hepsini ve rahatladım. -
Kafası rahat insandır. Her şeyin fazlası zarar demişler hem. Ne o öyle her sosyal medya uygulamasını kullanmak için yarışmalar falan -
hala sosyal medyası teletext'ten ibaret olan babamdır. -
(bkz: sakire cay yok)
seneler oldu kullanmayalı. kapattım da çok hayırlı işler mi yaptim? hayır. insanlığa faydam mı oldu? hayır. ekstra bir şey olmuyor, çamurda yuvarlanan domuz edasıyla kafam rahat yaşıyorum. tek ve en iyi yanı bu.
5 entry daha
